Farcellet de figues fresques amb gelat de mel

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Escola d'hosteleria Hofmann, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1/2 l de vinagre
  • 1 branca de canyella
  • 200 g de sucre
  • la pell de 2 taronges
  • la pell d'1 llimona
  • brots de menta freca
  • 1 clau d'olor
  • 1 anís estrellat
  • 1 kg de figues Per al gelat de mel
  • 1/4 de litre de llet
  • 3 rovells d'ou
  • 20 g de sucre
  • 80 g de mel
  • 50 g de nata líquida Per al farcellet
  • 1 full de pasta brick
  • mantega
  • sucre de llustre

PREPARACIÓ

En un cassó poseu-hi a coure a foc viu el vi negre, el sucre, les pells de llimona i taronja, els brots de menta, la canyella i l'anís.
Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc i incorporeu-hi les figues. Deixeu-ho macerar unes dotze hores. Després, prepareu la crema anglesa. En un bol diluïu-hi la llet i la mel i feu-ho coure a fins que arrenqui el bull. En un altre bol, bateu-hi els rovells d'ou i el sucre, barregeu-hi una mica de llet bullent i, sense deixar de remanar, poseu-ho en el cassó amb la resta de la llet amb mel. Torneu-ho a posar al foc i deixeu-ho coure sense deixar de remenar fins que la crema espesseixi. Retireu-ho del foc, incorporeu-hi un gotet de nata líquida, passeu-ho pel colador i deixeu-ho refredar. Un cop fred, poseu-ho al congelador i remeneu-ho cada deu minuts fins que es geli. Amb un pincell, unteu amb mantega la pasta brik, empolseu-la amb sucre llustre i prepareu els farcellets farcits de figues. Ensucreu-los novament i poseu-los al forn una estoneta a 180 graus, fins que el brik sigui cruixent. Munteu els plats amb els farcellets, un polsim de sucre de llustre per sobre, el gelat de mel, unes branquetes de canyella i unes groselles com a toc de color.
Anar al contingut