Farcellet de figues fresques amb gelat de mel
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Escola d'hosteleria Hofmann, Barcelona
INGREDIENTS
- 1/2 l de vinagre
- 1 branca de canyella
- 200 g de sucre
- la pell de 2 taronges
- la pell d'1 llimona
- brots de menta freca
- 1 clau d'olor
- 1 anís estrellat
- 1 kg de figues Per al gelat de mel
- 1/4 de litre de llet
- 3 rovells d'ou
- 20 g de sucre
- 80 g de mel
- 50 g de nata líquida Per al farcellet
- 1 full de pasta brick
- mantega
- sucre de llustre
PREPARACIÓ
En un cassó poseu-hi a coure a foc viu el vi negre, el sucre, les pells de llimona i taronja, els brots de menta, la canyella i l'anís.
Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc i incorporeu-hi les figues. Deixeu-ho macerar unes dotze hores. Després, prepareu la crema anglesa. En un bol diluïu-hi la llet i la mel i feu-ho coure a fins que arrenqui el bull. En un altre bol, bateu-hi els rovells d'ou i el sucre, barregeu-hi una mica de llet bullent i, sense deixar de remanar, poseu-ho en el cassó amb la resta de la llet amb mel. Torneu-ho a posar al foc i deixeu-ho coure sense deixar de remenar fins que la crema espesseixi. Retireu-ho del foc, incorporeu-hi un gotet de nata líquida, passeu-ho pel colador i deixeu-ho refredar. Un cop fred, poseu-ho al congelador i remeneu-ho cada deu minuts fins que es geli. Amb un pincell, unteu amb mantega la pasta brik, empolseu-la amb sucre llustre i prepareu els farcellets farcits de figues. Ensucreu-los novament i poseu-los al forn una estoneta a 180 graus, fins que el brik sigui cruixent. Munteu els plats amb els farcellets, un polsim de sucre de llustre per sobre, el gelat de mel, unes branquetes de canyella i unes groselles com a toc de color.
Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc i incorporeu-hi les figues. Deixeu-ho macerar unes dotze hores. Després, prepareu la crema anglesa. En un bol diluïu-hi la llet i la mel i feu-ho coure a fins que arrenqui el bull. En un altre bol, bateu-hi els rovells d'ou i el sucre, barregeu-hi una mica de llet bullent i, sense deixar de remanar, poseu-ho en el cassó amb la resta de la llet amb mel. Torneu-ho a posar al foc i deixeu-ho coure sense deixar de remenar fins que la crema espesseixi. Retireu-ho del foc, incorporeu-hi un gotet de nata líquida, passeu-ho pel colador i deixeu-ho refredar. Un cop fred, poseu-ho al congelador i remeneu-ho cada deu minuts fins que es geli. Amb un pincell, unteu amb mantega la pasta brik, empolseu-la amb sucre llustre i prepareu els farcellets farcits de figues. Ensucreu-los novament i poseu-los al forn una estoneta a 180 graus, fins que el brik sigui cruixent. Munteu els plats amb els farcellets, un polsim de sucre de llustre per sobre, el gelat de mel, unes branquetes de canyella i unes groselles com a toc de color.