Escudella de Castellterçol
INGREDIENTS
- INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 3,5 l aigua mineral
- 350 g costella de porc
- 250 g rodó de vedella
- 200 g onglet de vedella
- 4 aletes de pollastre
- 1 botifarra negra
- 80 g arròs
- 2 grapats de fideus gruixuts
- 1 cullerada de saïm
- pebre vermell fumat dolç
- pebre negre
- sal
PREPARACIÓ
- Torrem les aletes de pollastre posant-les al forn, 15 minuts a 220º.
- Enrossim una cullerada de saïm a l'olla on farem l'escudella, juntament amb una cullerada de pebre vermell fumat dolç. Ho remenem ràpidament perquè s'integri i ho ofeguem amb 3,5 litres d'aigua. Hi afegim la costella de porc, l'onglet i el rodó de vedella. Un cop arrenqui el bull, en traiem la bromera, ho mig tapem i ho deixem coure durant 1 hora a foc baix.
- Hi afegim les aletes, que ja tindrem torrades i ho deixem coure durant 30 minuts.
- Ho salpebrem, ho tapem, apaguem el foc i ho deixem reposar 3 hores.
- Ho colem i posem a la nevera la part sòlida i la part líquida per separat. Que hi reposi 3 hores més.
- Traiem el greix que sura al brou, el descartem i posem a bullir el brou desgreixat. Hi posem l'arròs, prèviament esbandit amb aigua, i també hi incorporem la botifarra negra tallada a rodelles, juntament amb tota la carn que havíem reservat del brou, ja esmicolada. Que bulli 15 minuts.
- Hi incorporem els fideus, que cogui 5 minuts més i ja la tindrem.