Escudella de Castellterçol

  • Cuina: Marc Ribas
  • Informació nutricional
    -Obre

    Barrejar cereals amb llegums és una bona manera de completar la proteïna vegetal d'aquestes preparacions.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
  • 3,5 l aigua mineral
  • 350 g costella de porc 
  • 250 g rodó de vedella 
  • 200 g onglet de vedella
  • 4 aletes de pollastre
  • 1 botifarra negra
  • 80 g arròs
  • 2 grapats de fideus gruixuts
  • 1 cullerada de saïm
  • pebre vermell fumat dolç
  • pebre negre
  • sal

PREPARACIÓ

  1. Torrem les aletes de pollastre posant-les al forn, 15 minuts a 220º. 
  2. Enrossim una cullerada de saïm a l'olla on farem l'escudella, juntament amb una cullerada de pebre vermell fumat dolç. Ho remenem ràpidament perquè s'integri i ho ofeguem amb 3,5 litres d'aigua. Hi afegim la costella de porc, l'onglet i el rodó de vedella. Un cop arrenqui el bull, en traiem la bromera, ho mig tapem i ho deixem coure durant 1 hora a foc baix.
  3. Hi afegim les aletes, que ja tindrem torrades i ho deixem coure durant 30 minuts.
  4. Ho salpebrem, ho tapem, apaguem el foc i ho deixem reposar 3 hores.  
  5.  Ho colem i posem a la nevera la part sòlida i la part líquida per separat. Que hi reposi 3 hores més. 
  6. Traiem el greix que sura al brou, el descartem i posem a bullir el brou desgreixat. Hi posem l'arròs, prèviament esbandit amb aigua, i també hi incorporem la botifarra negra tallada a rodelles, juntament amb tota la carn que havíem reservat del brou, ja esmicolada. Que bulli 15 minuts.
  7. Hi incorporem els fideus, que cogui 5 minuts més i ja la tindrem. 
Anar al contingut