Dolç de pa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Eugeni i Montse
INGREDIENTS
- 250 g de farina
- 20 g de sal
- 1/4 de l d'aigua
- matafaluga
- llet
- mel
- oli
- llevat
- aigua
PREPARACIÓ
Poseu una mica de farina, un polset de sal i aigua en un bol. Remeneu-ho ben remenat i deixeu-ho reposar uns 30 minuts, tapat amb un drap perquè fermenti més aviat.
A continuació, afegiu-hi la resta de farina, una mica més de sal, la matafaluga, una mica de llevat i aigua. Treballeu la massa fins que quedi ben lligada i deixeu-la reposar 30 minuts més. Tot seguit, espolseu farina en una safata i, a sobre, poseu-hi la massa, a la superfície de la qual haureu fet talls petits perquè pugi millor. Coeu-la al forn 20 minuts a 180 graus. Un cop tret el pa del forn i refredat, llesqueu-lo i traieu la crosta. Cobriu les llesques amb llet i fregiu-les. Un cop fregides, escorreu les llesques al damunt de paper absorbent, i unteu-les amb mel. I ja les tindreu a punt se servir.
A continuació, afegiu-hi la resta de farina, una mica més de sal, la matafaluga, una mica de llevat i aigua. Treballeu la massa fins que quedi ben lligada i deixeu-la reposar 30 minuts més. Tot seguit, espolseu farina en una safata i, a sobre, poseu-hi la massa, a la superfície de la qual haureu fet talls petits perquè pugi millor. Coeu-la al forn 20 minuts a 180 graus. Un cop tret el pa del forn i refredat, llesqueu-lo i traieu la crosta. Cobriu les llesques amb llet i fregiu-les. Un cop fregides, escorreu les llesques al damunt de paper absorbent, i unteu-les amb mel. I ja les tindreu a punt se servir.