Crema de xocolata amb taronja

 • Programa: Cuines amb Marc Ribas
 • Cuina: Gessamí Caramés
 • Dificultat: Baixa
 • Temps: Més d'una hora
 • Dieta: Vegetariana
 • Informació nutricional
  -Obre

  La llet és l'aliment més adequat per aprofitar correctament el calci que conté, gràcies als altres nutrients que la componen, com la lactosa i la vitamina D.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

 • 6 ous

  240 ml de nata del 35% 

  240 ml de llet

  140 g de xocolata negra per fondre

  50 g de cacau en pols

  2 taronges

  100 g de sucre

  Oli OVE

  Sal

PREPARACIÓ

 1. Separem els rovells i les clares de sis ous. Les clares no les farem servir en aquesta recepta, però es poden guardar per a una altra elaboració. Posem els rovells en un bol.
 2. Pelem una taronja, procurant que no ens quedi part blanca a la pela. Posem les peles en un pot, juntament amb 50 g de sucre, 240 ml de nata del 35% i 240 ml de llet. Ho duem al foc i fem que arribi al punt d'ebullició.
 3. Posem el suc d'aquesta taronja, colat, al bol dels rovells i també la barreja de nata i llet (la colem per descartar-ne les peles) un cop ha arribat al bull. Ho barregem, ho tornem a posar al foc i ho coem a foc mitjà-baix, tot remenant, sense deixar que passi dels 80 ºC. Són uns 10 minuts.
 4. Posem, en un bol, 140 g de xocolata i 50 g de cacau en pols. Hi aboquem, colant-la, la crema que acabem de fer. Ho integrem fins que la xocolata es fongui i la barreja quedi homogènia. Hi afegim un polsim de sal i un raig d'oli d'oliva verge extra.
 5. Omplim de crema els gots individuals de l'emplatat i els refredem durant una hora, a la nevera, perquè prenguin.
 6. Pelem la taronja (procurant que no ens hi quedi part blanca) i en fem un suc. El colem en un pot. Hi afegim 50 g de sucre i ho duem al foc fins que tinguem textura de caramel.
 7. Amb les peles en fem bastonets i els blanquegem tres cops. Per blanquejar-los posem els bastonets en un pot, els cobrim d'aigua temperada i ho fem bullir. Un cop bulli, descartem l'aigua i repetim l'operació dues vegades més.
 8. Afegim els bastonets blanquejats a dins de l'almívar de taronja que hem fet, i ho integrem.
 9. Per acabar, posem els bastonets al damunt de la crema, i llestos.
Anar al contingut