Crema de xocolata amb taronja

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La llet és l'aliment més adequat per aprofitar correctament el calci que conté, gràcies als altres nutrients que la componen, com la lactosa i la vitamina D.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 6 ous

    240 ml de nata del 35% 

    240 ml de llet

    140 g de xocolata negra per fondre

    50 g de cacau en pols

    2 taronges

    100 g de sucre

    Oli OVE

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Separem els rovells i les clares de sis ous. Les clares no les farem servir en aquesta recepta, però es poden guardar per a una altra elaboració. Posem els rovells en un bol.
  2. Pelem una taronja, procurant que no ens quedi part blanca a la pela. Posem les peles en un pot, juntament amb 50 g de sucre, 240 ml de nata del 35% i 240 ml de llet. Ho duem al foc i fem que arribi al punt d'ebullició.
  3. Posem el suc d'aquesta taronja, colat, al bol dels rovells i també la barreja de nata i llet (la colem per descartar-ne les peles) un cop ha arribat al bull. Ho barregem, ho tornem a posar al foc i ho coem a foc mitjà-baix, tot remenant, sense deixar que passi dels 80 ºC. Són uns 10 minuts.
  4. Posem, en un bol, 140 g de xocolata i 50 g de cacau en pols. Hi aboquem, colant-la, la crema que acabem de fer. Ho integrem fins que la xocolata es fongui i la barreja quedi homogènia. Hi afegim un polsim de sal i un raig d'oli d'oliva verge extra.
  5. Omplim de crema els gots individuals de l'emplatat i els refredem durant una hora, a la nevera, perquè prenguin.
  6. Pelem la taronja (procurant que no ens hi quedi part blanca) i en fem un suc. El colem en un pot. Hi afegim 50 g de sucre i ho duem al foc fins que tinguem textura de caramel.
  7. Amb les peles en fem bastonets i els blanquegem tres cops. Per blanquejar-los posem els bastonets en un pot, els cobrim d'aigua temperada i ho fem bullir. Un cop bulli, descartem l'aigua i repetim l'operació dues vegades més.
  8. Afegim els bastonets blanquejats a dins de l'almívar de taronja que hem fet, i ho integrem.
  9. Per acabar, posem els bastonets al damunt de la crema, i llestos.
Anar al contingut