Crema catalana de moniato amb mandarina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi Ruiz
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Cuina del Do, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
El moniato és casi tan ric amb betacaroté com la pastanaga, amés és font de substàncies que li donen un fort efecte antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 2 mandarines
- 2 aranges
- 40 g de sucre
- sal gruixuda
- pebre negre
- Per fer la crema:
- 225 g de moniato
- 2 g de sal
- 175 ml de nata líquida
- 2 ous
- Per a la presentació:
- brots petits
- 2 flors de fonoll
- 4 avellanes torrades
PREPARACIÓ
Per començar, coeu els moniatos al forn a 180º durant uns 30 minuts fins que siguin tendres. Després, deixeu-los refredar, peleu-los i reserveu-los en un bol.
Per fer la crema, escalfeu la nata en un cassó al foc. Quan arrenqui el bull retireu-la del foc, aboqueu-la al bol dels moniatos, juntament amb una mica de sal i els ous, tritureu-la bé amb el Túrmix i passeu-la per un colador fi xinès. A continuació, poseu un dit de crema en un plat, tapeu-lo dos cops amb paper film i poseu el plat al forn damunt d'una safata amb aigua durant uns 10 minuts a 150 graus. Després, traieu el plat del forn, retireu el paper film i reserveu-lo durant unes 6 hores a la nevera. Tot seguit, traieu la crema de la nevera, afegiu-hi sucre per sobre i cremeu-lo amb un bufador o un cremador de crema.
Finalment, peleu la mandarina i l'aranja, talleu-les a daus i reserveu-los a la nevera.
I ja per acabar, salpebreu la crema, afegiu-hi la pell de mandarina ratllada, els daus de mandarina i aranja, els brots, les flors de fonoll i les avellanes torrades i ja la podeu servir.
Per fer la crema, escalfeu la nata en un cassó al foc. Quan arrenqui el bull retireu-la del foc, aboqueu-la al bol dels moniatos, juntament amb una mica de sal i els ous, tritureu-la bé amb el Túrmix i passeu-la per un colador fi xinès. A continuació, poseu un dit de crema en un plat, tapeu-lo dos cops amb paper film i poseu el plat al forn damunt d'una safata amb aigua durant uns 10 minuts a 150 graus. Després, traieu el plat del forn, retireu el paper film i reserveu-lo durant unes 6 hores a la nevera. Tot seguit, traieu la crema de la nevera, afegiu-hi sucre per sobre i cremeu-lo amb un bufador o un cremador de crema.
Finalment, peleu la mandarina i l'aranja, talleu-les a daus i reserveu-los a la nevera.
I ja per acabar, salpebreu la crema, afegiu-hi la pell de mandarina ratllada, els daus de mandarina i aranja, els brots, les flors de fonoll i les avellanes torrades i ja la podeu servir.