Crema catalana de moniato amb mandarina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sergi Ruiz
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Cuina del Do, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    El moniato és casi tan ric amb betacaroté com la pastanaga, amés és font de substàncies que li donen un fort efecte antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 mandarines
  • 2 aranges
  • 40 g de sucre
  • sal gruixuda
  • pebre negre
  • Per fer la crema:
  • 225 g de moniato
  • 2 g de sal
  • 175 ml de nata líquida
  • 2 ous
  • Per a la presentació:
  • brots petits
  • 2 flors de fonoll
  • 4 avellanes torrades

PREPARACIÓ

Per començar, coeu els moniatos al forn a 180º durant uns 30 minuts fins que siguin tendres. Després, deixeu-los refredar, peleu-los i reserveu-los en un bol.

Per fer la crema, escalfeu la nata en un cassó al foc. Quan arrenqui el bull retireu-la del foc, aboqueu-la al bol dels moniatos, juntament amb una mica de sal i els ous, tritureu-la bé amb el Túrmix i passeu-la per un colador fi xinès. A continuació, poseu un dit de crema en un plat, tapeu-lo dos cops amb paper film i poseu el plat al forn damunt d'una safata amb aigua durant uns 10 minuts a 150 graus. Després, traieu el plat del forn, retireu el paper film i reserveu-lo durant unes 6 hores a la nevera. Tot seguit, traieu la crema de la nevera, afegiu-hi sucre per sobre i cremeu-lo amb un bufador o un cremador de crema.

Finalment, peleu la mandarina i l'aranja, talleu-les a daus i reserveu-los a la nevera.

I ja per acabar, salpebreu la crema, afegiu-hi la pell de mandarina ratllada, els daus de mandarina i aranja, els brots, les flors de fonoll i les avellanes torrades i ja la podeu servir.
Anar al contingut