Copa de cogombre, iogurt i pastanaga
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les petxines, Lloret de Mar
INGREDIENTS
- 1 kg de cogombres
- 4 fulls de gelatina
- 150 g de pastanaga
- 1/2 l d'aigua
- 1/2 kg de sucre
- 2 iogurts naturals
- 2 cullerades de sucre
- pebre negre
PREPARACIÓ
Per començar a fer aquestes postres, peleu els cogombres, talleu-los per la meitat, traieu-los les llavors i deixeu-los 1/2 hora amb aigua freda i sal.
A part, poseu en remull els fulls de gelatina amb aigua freda. Fet això, talleu els cogombres a dauets de 1/2 cm aproximadament. Amb els retalls de cogombre que us hagin quedat feu un suc: poseu-los al pot de la batedora amb una mica d'aigua i tritureu-los. Coleu-ho. A continuació, escalfeu en un cassó una petita part del suc. Incorporeu-hi els fulls de gelatina i remeneu-ho perquè es dilueixin. Tot seguit, barregeu els dauets de cogombre i la resta del suc. Aneu-hi abocant la gelatina de mica en mica i sense deixar de remenar. Només us faltarà tenir-ho 1 hora a la nevera perquè qualli. Mentrestant, feu un almívar (a 30 graus) en un cassó amb aigua i sucre a parts iguals. Mentre l'almívar es va fent, aprofiteu per barrejar el iogurt natural i el sucre. Quan l'almívar estigui a punt, afegiu-hi els dauets de pastanaga. Deixeu-ho 20 minuts al foc i després passeu-ho per la batedora (la pastanaga ha de tenir consistència de melmelada). I ja podeu muntar la copa amb la gelatina de cogombre, el iogurt i la pastanaga. Espolseu-hi una mica de pebre negre acabat de moldre pel damunt.
A part, poseu en remull els fulls de gelatina amb aigua freda. Fet això, talleu els cogombres a dauets de 1/2 cm aproximadament. Amb els retalls de cogombre que us hagin quedat feu un suc: poseu-los al pot de la batedora amb una mica d'aigua i tritureu-los. Coleu-ho. A continuació, escalfeu en un cassó una petita part del suc. Incorporeu-hi els fulls de gelatina i remeneu-ho perquè es dilueixin. Tot seguit, barregeu els dauets de cogombre i la resta del suc. Aneu-hi abocant la gelatina de mica en mica i sense deixar de remenar. Només us faltarà tenir-ho 1 hora a la nevera perquè qualli. Mentrestant, feu un almívar (a 30 graus) en un cassó amb aigua i sucre a parts iguals. Mentre l'almívar es va fent, aprofiteu per barrejar el iogurt natural i el sucre. Quan l'almívar estigui a punt, afegiu-hi els dauets de pastanaga. Deixeu-ho 20 minuts al foc i després passeu-ho per la batedora (la pastanaga ha de tenir consistència de melmelada). I ja podeu muntar la copa amb la gelatina de cogombre, el iogurt i la pastanaga. Espolseu-hi una mica de pebre negre acabat de moldre pel damunt.