Cassola de verat amb pèsols i ou dur
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Montserrat Soler
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Associació de restaurants Ganxons i de la Vall d'Aro, Sant Feliu de Guíxols
INGREDIENTS
- 4 verats de 300 g
- 4 ous durs
- 4 carxofes
- 800 g de pèsols
- 4 tomàquets madurs
- 1 cabeça d'alls
- julivert
- 50 g d'ametlles torrades
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, poseu oli en una cassola.
Quan estigui ben calent, afegiu-hi la picada, que haureu fet prèviament amb tomàquets, ametlles, julivert, all, oli i sal. Deixeu-ho coure durant 10 minuts mentre hi aneu afegint aigua perquè no s'enganxi. A continuació, afegiu-hi aigua i saleu-ho. Quan arrenqui el bull, incorporeu-hi els pèsols i deixeu-ho bullir durant uns 15 minuts. Mentrestant, poseu una paella al foc amb oli. Enfarineu les carxofes, incorporeu-les a la paella i deixeu-les coure fins que s'enrosseixin. Quan els pèsols ja estiguin bullits, incorporeu els verats a la cassola. Rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure 5 minuts més. Finalment, afegiu-hi els ous, que prèviament haureu tallat per la meitat, i les carxofes. Deixeu-ho coure un minut més i ja podreu emplatar.
Quan estigui ben calent, afegiu-hi la picada, que haureu fet prèviament amb tomàquets, ametlles, julivert, all, oli i sal. Deixeu-ho coure durant 10 minuts mentre hi aneu afegint aigua perquè no s'enganxi. A continuació, afegiu-hi aigua i saleu-ho. Quan arrenqui el bull, incorporeu-hi els pèsols i deixeu-ho bullir durant uns 15 minuts. Mentrestant, poseu una paella al foc amb oli. Enfarineu les carxofes, incorporeu-les a la paella i deixeu-les coure fins que s'enrosseixin. Quan els pèsols ja estiguin bullits, incorporeu els verats a la cassola. Rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure 5 minuts més. Finalment, afegiu-hi els ous, que prèviament haureu tallat per la meitat, i les carxofes. Deixeu-ho coure un minut més i ja podreu emplatar.