Cargols dolços i picants
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 1 kg i 200 gr de cargols
- 2 cebes mitjanes
- 4 tomàquets madurs
- 150 gr de xocolata
- 40 gr d'avellanes
- Pa fregit
- 2 grans d'all
- 1 ramet de menta
- 1 dl d'oli d'oliva
- 1/2 cs de farina
- Sal
- 1/2 bitxo
PREPARACIÓ
1. Un cop dejunats i nets, poseu els cargols dins d'una olla d'aigua freda, amb sal i el ramet de menta fresca. Enganyeu-los, deixant que l'aigua arrenqui el bull. Reserveu una part de l'aigua, renteu-los a raig d'aixeta i escorreu-los.
2. Sofregiu la ceba i el tomàquet en una cassola. Afegiu-hi la farina, remeneu-ho bé i cobriu-lo amb l'aigua de coure els cargols. Incorporeu-hi els cargols i deixeu que faci xup-xup una bona estona.
3. Mentrestant, feu una picada amb el bitxo, els alls, les avellanes, la xocolata i el pa fregit. Mulleu-la amb suc de la cassola i aboqueu-la pel damunt. Deixeu que es barregi i espesseixi i ja estarà a punt.
Trucs
Si us agraden molt picants, sigueu generosos amb el bitxo.
Hi ha qui hi posa més xocolata; espesseix més, però també queda més axocolatat de gust.
Beveu-hi un vi negre, afruitat però madur i golós. Un de garnatxa amb cabernet hi pot anar la mar de bé.
2. Sofregiu la ceba i el tomàquet en una cassola. Afegiu-hi la farina, remeneu-ho bé i cobriu-lo amb l'aigua de coure els cargols. Incorporeu-hi els cargols i deixeu que faci xup-xup una bona estona.
3. Mentrestant, feu una picada amb el bitxo, els alls, les avellanes, la xocolata i el pa fregit. Mulleu-la amb suc de la cassola i aboqueu-la pel damunt. Deixeu que es barregi i espesseixi i ja estarà a punt.
Trucs
Si us agraden molt picants, sigueu generosos amb el bitxo.
Hi ha qui hi posa més xocolata; espesseix més, però també queda més axocolatat de gust.
Beveu-hi un vi negre, afruitat però madur i golós. Un de garnatxa amb cabernet hi pot anar la mar de bé.