Caldereta de pastor
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel Miralles, Horta de Sant Joan
INGREDIENTS
- 800 g de cuixa de xai trossejada
- 150 g de cansalada viada
- 300 g de patates
- 1 ceba
- 2 cullerades de sofregit de tomàquet
- 1 cabeça d'alls
- 2 alls trinxats
- 2 fulles de llorer
- 1 got de brou
- 1 got de vi blanc
- oli d'oliva
- farina
- sal
PREPARACIÓ
Saleu els trossos de xai, enfarineu-los i fregiu-los una mica.
Feu en una altra paella la cansalada tallada a daus. Per fer el sofregit, afegiu a la cansalada, mig fregida, els alls i la ceba trinxats. Quan estiguin mig daurats, lligueu el sofregit amb una mica de farina. Tot seguit, poseu-hi les 2 cullerades de tomàquet, el vi i deixeu-ho reduir. Quan ja hagi reduït, aboqueu-hi el brou i deixeu-ho al foc fins que arrenqui el bull. Poseu la carn en una cassola. Afegiu-hi el sofregit, les fulles de llorer i la cabeça d'alls, i aboqueu-hi, si convé, una mica més de brou. Deixeu que cogui, tapat i a foc lent, durant 30 minuts. Un cop passat aquest temps, ja podeu posar-hi les patates, tallades a daus i prèviament fregides. Deixeu-les al foc durant 5 minuts i ja podeu servir la caldereta.
Feu en una altra paella la cansalada tallada a daus. Per fer el sofregit, afegiu a la cansalada, mig fregida, els alls i la ceba trinxats. Quan estiguin mig daurats, lligueu el sofregit amb una mica de farina. Tot seguit, poseu-hi les 2 cullerades de tomàquet, el vi i deixeu-ho reduir. Quan ja hagi reduït, aboqueu-hi el brou i deixeu-ho al foc fins que arrenqui el bull. Poseu la carn en una cassola. Afegiu-hi el sofregit, les fulles de llorer i la cabeça d'alls, i aboqueu-hi, si convé, una mica més de brou. Deixeu que cogui, tapat i a foc lent, durant 30 minuts. Un cop passat aquest temps, ja podeu posar-hi les patates, tallades a daus i prèviament fregides. Deixeu-les al foc durant 5 minuts i ja podeu servir la caldereta.