Brioix de sobrassada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Felip Llufriu
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Moo-Hotel Omm, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la massa del brioix:
- 250 g de farina
- 25 g de llevat
- 40 g de sucre
- 125 cl de llet
- 8 g de sal
- ous
- raspadura de llimona i taronja
- 125 g de mantega pomada
- 100 g de sobrassada
- 25 g de mel de mil flors
- sucre llustre
PREPARACIÓ
Per començar, talleu la sobrassada en 4 trossos, feu-ne unes boletes i poseu-les en un bol amb mel.
Per fer la massa, poseu a la Thermomix la farina, els ous, el llevat ja desfet en un bol amb una mica de llet, la sal, el sucre i la raspadura de llimona i taronja, i tritureu-ho.
Quan estigui tot ben triturat, afegiu-hi la mantega pomada i tritureu-ho un parell de minuts més.
A continuació, poseu la massa en un bol, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar durant 24 hores a temperatura ambient.
Tot seguit, amasseu la massa amb les mans, feu-ne 4 boles, aixafeu-les, poseu-hi les boles de sobrassada amb mel al mig, emboliqueu-les, torneu-los a donar forma rodona, poseu-les en una safata i deixeu-les fermentar fins que doblin el seu volum.
Finalment, pinteu els brioixos ja fermentats amb una mica d'ou batut i deixeu-los coure al forn a 180 graus durant una hora i mitja.
I ja per acabar, deixeu refredar els brioixos i cobriu-los amb sucre llustre.
Per fer la massa, poseu a la Thermomix la farina, els ous, el llevat ja desfet en un bol amb una mica de llet, la sal, el sucre i la raspadura de llimona i taronja, i tritureu-ho.
Quan estigui tot ben triturat, afegiu-hi la mantega pomada i tritureu-ho un parell de minuts més.
A continuació, poseu la massa en un bol, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar durant 24 hores a temperatura ambient.
Tot seguit, amasseu la massa amb les mans, feu-ne 4 boles, aixafeu-les, poseu-hi les boles de sobrassada amb mel al mig, emboliqueu-les, torneu-los a donar forma rodona, poseu-les en una safata i deixeu-les fermentar fins que doblin el seu volum.
Finalment, pinteu els brioixos ja fermentats amb una mica d'ou batut i deixeu-los coure al forn a 180 graus durant una hora i mitja.
I ja per acabar, deixeu refredar els brioixos i cobriu-los amb sucre llustre.