Brioix amb trossos de xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La xocolata és rica en potassi, mineral que participa en la correcta funció muscular i neurològica.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 550 g de farina de força  

    300 ml de llet 

    150 g de sucre 

    80 g de perles de xocolata 

    70 g de mantega 

    50 g de farina de civada  

    24 g de llevat fresc 

    2 ous 

    Oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. Aboquem en un bol 300 ml de llet, hi afegim 150 g de sucre i ho remenem. Hi esmicolem 24 g de llevat fresc i ho integrem fins a no notar ni el sucre ni el llevat. Tapem el bol i deixem reposar 10 minuts. 
  2. Tamisem en un bol 550 g de farina de força i 50 g de farina de civada. Un cop tamisades, hi afegim una part de barreja de llet, sucre i llevat, i ho pastem a mà. (També es pot pastar amb pastadora). 
  3. Anem incorporant-hi la resta de líquids pastant fins que no queda cap grumoll. En aquest punt, trenquem un ou, el batem lleugerament i l'afegim al bol, tornant a pastar fins a integrar-lo. 
  4. Incorporem al bol 70 g de mantega pomada i pastem fins que queda totalment integrada i no la notem.  
  5. Un cop la mantega s'ha integrat, pastem cinc minuts, tapem el bol amb un drap humit i deixem reposar 10 minuts. Repetirem aquesta operació dos cops més. En total haurem pastat 15 minuts i reposat 30. 
  6. Un cop ha passat l'últim repòs, afegim a la massa 80 g de perles de xocolata i pastem perquè quedin ben repartides per la massa. A continuació, tornem a tapar amb un drap humit i ho fermentem dues hores a temperatura ambient. 
  7. Posem una mica d'oli a la taula on treballarem, l'escampem i aboquem la massa sobre l'oli. L'estirem amb les mans fins a tenir un quadrat i tallem 20 quadrats. 
  8. Agafem els quadrats i en fem boletes amb les mans. Un cop les tenim fetes les anem posant en un motlle rodó desmuntable i untat amb oli. 
  9. Un cop les boletes ja estan dins del motlle, tapem de nou amb un drap humit i fermentem durant una hora. 
  10. Hem escalfat el forn a 180 graus. Destapem el motlle i pintem les boles amb un ou batut i enfornem durant 35 minuts. 
  11. Un cop cuit, deixem temperar el brioix, el desemmotllem i el servim. 
Anar al contingut