Brioix amb trossos de xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La xocolata és rica en potassi, mineral que participa en la correcta funció muscular i neurològica.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
550 g de farina de força
300 ml de llet
150 g de sucre
80 g de perles de xocolata
70 g de mantega
50 g de farina de civada
24 g de llevat fresc
2 ous
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Aboquem en un bol 300 ml de llet, hi afegim 150 g de sucre i ho remenem. Hi esmicolem 24 g de llevat fresc i ho integrem fins a no notar ni el sucre ni el llevat. Tapem el bol i deixem reposar 10 minuts.
- Tamisem en un bol 550 g de farina de força i 50 g de farina de civada. Un cop tamisades, hi afegim una part de barreja de llet, sucre i llevat, i ho pastem a mà. (També es pot pastar amb pastadora).
- Anem incorporant-hi la resta de líquids pastant fins que no queda cap grumoll. En aquest punt, trenquem un ou, el batem lleugerament i l'afegim al bol, tornant a pastar fins a integrar-lo.
- Incorporem al bol 70 g de mantega pomada i pastem fins que queda totalment integrada i no la notem.
- Un cop la mantega s'ha integrat, pastem cinc minuts, tapem el bol amb un drap humit i deixem reposar 10 minuts. Repetirem aquesta operació dos cops més. En total haurem pastat 15 minuts i reposat 30.
- Un cop ha passat l'últim repòs, afegim a la massa 80 g de perles de xocolata i pastem perquè quedin ben repartides per la massa. A continuació, tornem a tapar amb un drap humit i ho fermentem dues hores a temperatura ambient.
- Posem una mica d'oli a la taula on treballarem, l'escampem i aboquem la massa sobre l'oli. L'estirem amb les mans fins a tenir un quadrat i tallem 20 quadrats.
- Agafem els quadrats i en fem boletes amb les mans. Un cop les tenim fetes les anem posant en un motlle rodó desmuntable i untat amb oli.
- Un cop les boletes ja estan dins del motlle, tapem de nou amb un drap humit i fermentem durant una hora.
- Hem escalfat el forn a 180 graus. Destapem el motlle i pintem les boles amb un ou batut i enfornem durant 35 minuts.
- Un cop cuit, deixem temperar el brioix, el desemmotllem i el servim.