Botifarra casolana i peus de porc amb mongetes del ganxet

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sergio Torres
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Reno, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 budell de porc amb sal
  • 1/2 botifarra negra
  • 1 peu de porc bullit
  • 1 cullerada de sofregit de ceba, tomàquet i api
  • 1 cullerada de pinyons
  • sal Per acompanyar:
  • 200 g de mongetes del ganxet
  • aigua
  • moixernons
  • oli d'oliva
  • pebre negre
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, piqueu els peus de porc, que prèviament haureu cuit i desossat, amb la botifarra negra.
Seguidament, poseu a coure les mongetes del ganxet amb la cansalada i l'all en una olla amb aigua i sal. Deixeu-ho al foc durant dues hores aproximadament. Després haureu de triturar-ho i afegir-hi sal i pebre. Mentrestant, poseu la picada en un cassó. Afegiu-hi el sofregit de tomàquet, ceba i api i barregeu-ho. Després incorporeu-hi els pinyons i el julivert picat. Rectifiqueu-ho de sal i de pebre. Retireu-ho del foc, afegiu-hi un raig d'oli i remeneu-ho. A continuació, ompliu una màniga de plàstic amb la picada i farciu el budell. Lligueu la botifarra amb un cordill donant-li la mida que vulgueu i després talleu els trossos que sobren. Tot seguit, poseu a bullir les botifarres en un cassó amb aigua durant dos minuts. Després daureu-les en una paella amb oli a foc lent. I ja per acabar, poseu la crema de mongetes al centre del plat. Afegiu-hi un raig d'oli al damunt i incorporeu-hi els moixernons, que prèviament haureu daurat en una paella amb oli. Finalment, afegiu-hi les botifarres.
Anar al contingut