Bonítol amb crema de ceba

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 1/2 bonítol  

    6 cebes de Figueres 

    300 ml de brou de peix 

    1 cabeça d'alls 

    Fulles de fonoll 

    Oli OVE Borges  

    Sal 

    Pebre 

PREPARACIÓ

  1. Posem al forn, amb pela, sis cebes. 180 graus.  
  2. Mentre es van coent, comencem a preparar el bonítol. El tenim tallat a lloms i l'emboliquem amb paper sulfurat i un cordill. Fem un total de mig bonítol, però se'n podria fer més. 
  3. Quan hagin han passat 20 minuts des que hem posat les cebes al forn, hi afegim 1 cabeça d'alls sencera i el llom de bonítol lligat. Ho deixarem tot al forn 30 minuts més. La ceba s'hi haurà estat 50 minuts, en total, i la resta, una hora. 
  4. Passat aquest temps, ho traiem tot del foc i deixem que baixi una mica de temperatura.  
  5. Si la ceba ja no crema, la pelem i la tallem a bresa. 
  6. Posem una cassola al foc i hi afegim oli OVE. Quan estigui calent, hi tirem la ceba i deixem que caramelitzi una mica. 
  7. Afegim, a la mateixa cassola, l'all escalivat. Ho salpebrem i ho integrem tot.  
  8. Quan la ceba s'ha començat a torrar, afegirem 300 ml de fumet de peix a la cassola. La deixem destapada i que es vagi coent.  
  9. Mentrestant, obrim la papillota, buidem el suc de la papillota a la cassola i separem el bonítol cuit en llenques. Reservem el bonítol.  
  10. Si la majoria del fumet de la cassola s'ha evaporat, ja podem triturar-ho. Ho tastem de sal i n'hi afegim més, si cal.  
  11. Emplatem, en un plat amb el fons ple de crema, el bonítol, amb un raig d'oli OVE i unes quantes fulles de fonoll. 
Anar al contingut