Asmarris amb sardines
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Morros, Torredembarra
INGREDIENTS
- 4 sardines
- tomàquet escalivat o fregit
- grans d'all
- llesca de pa fregit
- pebre vermell
- sal
- oli d'oliva
- gotet de vi negre
PREPARACIÓ
Per començar, agafeu els alls pelats i poseu-los a coure en una cassola a foc baix, fins que quedin d'un color ben fosc, tirant a negre.
Un cop els tinguem a punt, retireu-los i utilitzeu-los per fer la picada. Poseu-los en un morter i afegiu-hi pebre vermell. Quan ho tingueu picat, poseu-hi una llesca de pa fregit i el tomàquet escalivat, pelat i sense llavors. Un cop tingueu una massa fina i homogènia, deixateu-la amb vi negre. En una paella amb oli ben calent, tireu-hi la picada, remeneu-ho una mica i tapeu-ho. Passats un segons, afegiu-hi aigua bullint, perquè si no, el pebre vermell se'ns cremaria. Torneu-ho a remenar, tireu-hi un polsim de sal, i passats uns quants minuts, afegiu-hi les sardines i deixeu-ho coure uns 3 minuts. Com a guarnició, podeu posar-hi patates, mongetes seques o cigrons.
Un cop els tinguem a punt, retireu-los i utilitzeu-los per fer la picada. Poseu-los en un morter i afegiu-hi pebre vermell. Quan ho tingueu picat, poseu-hi una llesca de pa fregit i el tomàquet escalivat, pelat i sense llavors. Un cop tingueu una massa fina i homogènia, deixateu-la amb vi negre. En una paella amb oli ben calent, tireu-hi la picada, remeneu-ho una mica i tapeu-ho. Passats un segons, afegiu-hi aigua bullint, perquè si no, el pebre vermell se'ns cremaria. Torneu-ho a remenar, tireu-hi un polsim de sal, i passats uns quants minuts, afegiu-hi les sardines i deixeu-ho coure uns 3 minuts. Com a guarnició, podeu posar-hi patates, mongetes seques o cigrons.