Arròs de calamarsets i galeres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Vicent Guimerà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'antic molí, Ulldecona (Tarragona)
INGREDIENTS
- 2 alls tendres
- 1 tassa d'oli d'oliva
- 1/2 kg de calamarsets
- 1/2 l de fumet
- 4 galeres
- 1/2 kg d'arròs bomba
- sal
- 4 ramets d'espígol
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli salteu els alls tendres que haureu picat i els calamarsets.
Quan estiguin daurats, retireu uns quants calamarsets i reserveu-los. Tot seguit, a la paella, afegiu-hi l'arròs i el fumet, deixeu-ho coure durant 15 minuts i rectifiqueu-ho de sal.
Mentrestant, peleu les galeres, emboliqueu-les amb paper film una al costat de l'altra, aplaneu-les fins que quedin ben primes i congeleu-les.
I ja per acabar, ompliu un motllo amb els calamarsets que teníeu reservats amb l'arròs i desemmotlleu-lo al centre del plat. Poseu-hi a sobre la galera ja desembolicada i guarniu el plat amb uns ramets d'espígol.
Quan estiguin daurats, retireu uns quants calamarsets i reserveu-los. Tot seguit, a la paella, afegiu-hi l'arròs i el fumet, deixeu-ho coure durant 15 minuts i rectifiqueu-ho de sal.
Mentrestant, peleu les galeres, emboliqueu-les amb paper film una al costat de l'altra, aplaneu-les fins que quedin ben primes i congeleu-les.
I ja per acabar, ompliu un motllo amb els calamarsets que teníeu reservats amb l'arròs i desemmotlleu-lo al centre del plat. Poseu-hi a sobre la galera ja desembolicada i guarniu el plat amb uns ramets d'espígol.