Arròs de botifarra negra i garotes

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Roca
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona

INGREDIENTS

  • 1 l de brou fosc de vedella
  • 400 g d'arròs
  • 150 g de botifarra negra
  • 16 garotes
  • 100 g de formatge d'ovella curat
  • parmesà
  • 1 cullerada de cerfull picat
  • 12 rodanxes de botifarra negra assecades
  • 12 llesques de pa
  • all
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu oli en una cassola i estoveu-hi els daus petits de botifarra negra.
A continuació, poseu oli en una paella i fregiu-hi els talls prims de botifarra negra, fins a deixar-los ben cruixents. Reserveu-los en un paper absorbent. Quan la botifarra tallada a daus es comenci a estovar, incorporeu-hi l'arròs i una mica de brou calent. Quan l'arròs s'hagi begut el brou, afegiu-ne més. Quan l'arròs estigui ben cuit, incorporeu-hi els daus de mantega i el formatge ratllat. Remeneu-ho i afegiu-hi el cerfull picat i les garotes sense clova. Torneu-ho a remenar. I ja per acabar, emplateu l'arròs i decoreu-lo amb el cruixent de botifarra i unes llesques de pa fines, untades amb all i un rajolí d'oli.
Anar al contingut