Arròs de botifarra negra i garotes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
INGREDIENTS
- 1 l de brou fosc de vedella
- 400 g d'arròs
- 150 g de botifarra negra
- 16 garotes
- 100 g de formatge d'ovella curat
- parmesà
- 1 cullerada de cerfull picat
- 12 rodanxes de botifarra negra assecades
- 12 llesques de pa
- all
- oli
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu oli en una cassola i estoveu-hi els daus petits de botifarra negra.
A continuació, poseu oli en una paella i fregiu-hi els talls prims de botifarra negra, fins a deixar-los ben cruixents. Reserveu-los en un paper absorbent. Quan la botifarra tallada a daus es comenci a estovar, incorporeu-hi l'arròs i una mica de brou calent. Quan l'arròs s'hagi begut el brou, afegiu-ne més. Quan l'arròs estigui ben cuit, incorporeu-hi els daus de mantega i el formatge ratllat. Remeneu-ho i afegiu-hi el cerfull picat i les garotes sense clova. Torneu-ho a remenar. I ja per acabar, emplateu l'arròs i decoreu-lo amb el cruixent de botifarra i unes llesques de pa fines, untades amb all i un rajolí d'oli.
A continuació, poseu oli en una paella i fregiu-hi els talls prims de botifarra negra, fins a deixar-los ben cruixents. Reserveu-los en un paper absorbent. Quan la botifarra tallada a daus es comenci a estovar, incorporeu-hi l'arròs i una mica de brou calent. Quan l'arròs s'hagi begut el brou, afegiu-ne més. Quan l'arròs estigui ben cuit, incorporeu-hi els daus de mantega i el formatge ratllat. Remeneu-ho i afegiu-hi el cerfull picat i les garotes sense clova. Torneu-ho a remenar. I ja per acabar, emplateu l'arròs i decoreu-lo amb el cruixent de botifarra i unes llesques de pa fines, untades amb all i un rajolí d'oli.