Ànec mut del Penedès amb suc i carxofes

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Sant Jordi (Ca la Katy)

INGREDIENTS

  • 1 ànec mut de 1,8 kg net
  • 1 kg de carxofes
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 ceba
  • 4 tomàquets
  • llard, oli
  • sal
  • farigola
  • 1 canó de canyella
  • 1 l de brou
  • 1 copa de vi blanc del Penedès
  • 1 copa de brandi del Penedès Per a la picada:
  • 8 ametlles torrades
  • 2 galetes Maria
  • xocolata de pedra
  • 2 alls

PREPARACIÓ

En primer lloc, salpebreu els talls d'ànec i rostiu-los durant 15 minuts en una cassola de fang amb oli, en calent, i una mica de llard.
Quan ja estigui ben rostit, tireu-hi el brandi i deixeu que redueixi, abans de posar-hi la cabeça d'alls sense pelar, els tomàquets tallats a trossos, i la ceba tallada en juliana. Rostiu-ho a foc no massa fort durant 15 minuts més. Després, poseu-hi farigola (no gaire), el canó de canyella i la copa de vi blanc del Penedès. Cobriu-ho amb el brou i deixeu-ho coure uns 25 minuts. Mentrestant, saleu les carxofes, tallades per la meitat, enfarineu-les i fregiu-les en oli ben calent. Un cop fregides, poseu-les a la cassola i feu-les coure amb l'ànec 20 minuts més. Mentre es va fent, prepareu la picada amb sal, les ametlles, els alls, 2 galetes Maria, i xocolata, diluïu-la amb brou i tireu-la a la cassola. 20 minuts més al foc, i ja tindreu el plat a punt.
Anar al contingut