Amanida d'arengada, escalivada i poma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Pallarès
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Boix de Peramola, Peramola (Lleida)
INGREDIENTS
- 2 pomes golden
- 1 pebrot
- 1 albergínia
- 4 arengades
- 100 g de bolets
- 1 tall de pernil
- oli d'oliva
- vinagre balsàmic
- pasta d'olives negres
- sal
- herba dels canonges
PREPARACIÓ
Amaniu el pebrot i l'albergínia escalivats i picats amb sal, oli i vinagre balsàmic.
Piqueu l'arengada i amaniu-la amb oli i vinagre.
A continuació, salteu els bolets tallats ben petits en una paella amb oli.
Per fer la vinagreta, poseu l'oli, el vinagre balsàmic, la sal i la pasta d'olives en un bol i remeneu-ho.
Mentrestant, traieu el cor de la poma, peleu-la i talleu-la en làmines.
I ja per acabar, poseu un motlle cilíndric al mig del plat i comenceu fent una capa de poma, després, el pebrot, una altra capa de poma, l'arengada, una altra capa de poma, l'albergínia i l'última capa de poma. Desemmotlleu-ho i poseu-hi una mica de pernil tallat ben petit per sobre. Poseu l'herba dels canonges i els bolets saltats al voltant de l'amanida i regueu-ho tot amb la vinagreta.
Piqueu l'arengada i amaniu-la amb oli i vinagre.
A continuació, salteu els bolets tallats ben petits en una paella amb oli.
Per fer la vinagreta, poseu l'oli, el vinagre balsàmic, la sal i la pasta d'olives en un bol i remeneu-ho.
Mentrestant, traieu el cor de la poma, peleu-la i talleu-la en làmines.
I ja per acabar, poseu un motlle cilíndric al mig del plat i comenceu fent una capa de poma, després, el pebrot, una altra capa de poma, l'arengada, una altra capa de poma, l'albergínia i l'última capa de poma. Desemmotlleu-ho i poseu-hi una mica de pernil tallat ben petit per sobre. Poseu l'herba dels canonges i els bolets saltats al voltant de l'amanida i regueu-ho tot amb la vinagreta.