El programa del mar

Les virtuts nutricionals i terapèutiques de l'aigua de mar, a "Thalassa"

El programa descobreix que l'aigua de mar és molt similar a la composició dels fluids del nostre cos, fins i tot la sang. També parla del turisme a les Galápagos.

Aquest divendres a la nit, "Thalassa", el programa del mar, emet els reportatges següents:

Aigua de mar

Probablement sapigueu que l'aigua de mar és el 94% de tota l'aigua de la Terra. Probablement sapigueu que les primeres formes de vida es van formar al mar fa prop de 3.600 milions d'anys. Potser també que la composició de l'aigua de mar té tots els elements de la taula periòdica. El que potser no sapigueu és que l'aigua és molt similar a la composició dels fluids del nostre cos, fins i tot la sang.

Quan naixem som més del 90% d'aigua, aigua semblant a l'aigua de mar. Això ho va descobrir el savi francès René Quinton a finals del segle XIX, i amb aigua de mar va curar milers de persones. Aquestes idees de Quinton es van oblidar, però avui hi ha un grup de gent que s'ha proposat recuperar-les perquè es coneguin les virtuts nutricionals i terapèutiques de l'aigua de mar, el recurs més assequible i abundant del nostre planeta. D'això va aquesta història, del llegat oblidat de René Quinton.


Turisme a les illes Galápagos

Cada any, milers de turistes arriben amb les butxaques plenes de dòlars a la terra del santuari natural més notable del món: les illes Galápagos.

Tothom sembla acceptar aquesta invasió perquè la indústria del turisme s'ha convertit en la primera activitat econòmica de les illes i té molt bones perspectives.


Anar al contingut