Xavier Bru de Sala diu que el conseller Tresserras el va desautoritzar al capdavant del CoNCA

L'expresident del CoNCA manifesta disconformitat amb la feina feta pel conseller que, segons l'expresident del CoNCA, no ha sabut defensar el pressupost per a Cultura

Xavier Bru de Sala, fins fa poc president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, el CoNCA, diu que el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, el va desautoritzar completament al capdavant de la institució, a més de no complir amb el pressupost que s'havia pactat. En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, Bru de Sala ha afegit que va deixar el càrrec perquè no se'l va deixar treballar: "Tot aquest embolic, i amb aquesta manera del conseller Tresserras de forçar la meva sortida, és a dir, de no deixar-me més alternativa que quedar-me fent el paperot, o marxar explicant el que hi ha, i explicant el seu comportament... Escolti, davant d'això, també entenc que el conseller d'Economia es retregui i digui: ‘Escolti, quan ho arreglin, ja me'n demanaran, de diners, per a això'".
D'altra banda, Bru de Sala ha manifestat disconformitat amb la feina feta pel conseller Tresserras, que, segons l'expresident del CoNCA, no ha sabut defensar el pressupost per a Cultura.
D'altra banda, Xavier Bru de Sala ha criticat el govern de CiU i ha apuntat que l'expresident Jordi Pujol també li va posar limitacions: "Després de dos anys, només amb dos anys (que jo crec que vam fer una feinada, i per la gent de la Cultura, ben valorada, això és a les hemeroteques), el president de la Generalitat diu: ‘A partir d'ara, només gestió'".
En relació amb el cas Millet, i en qualitat de patró de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Bru de Sala ha explicat que creu que tots els membres del patronat han d'assumir el mea culpa i actuar per canviar la situació. "El mea culpa l'hem de fer tots, a tots ens va enredar d'una manera ignominiosa, no?", ha manifestat.

Anar al contingut