TV3, i2CAT i Cellnex Telecom completen amb èxit proves pilot de Televisió Híbrida a Gurb

Dissabte van finalitzar a la localitat osonenca de Gurb les proves pilot del projecte europeu TV-RING, en què participen TV3, la Fundació i2CAT i l'empresa Cellnex Telecom.

El dissabte 12 de desembre es va dur a terme l'acte de tancament del pilot del projecte TV-RING, que s'han anat realitzant a Gurb durant tot l'any. En aquest acte es van presentar els resultats obtinguts en les proves realitzades en el projecte i es va desplegar una demostració dels serveis avançats multicàmera, fruit dels esforços del consorci TV-RING en aquest pilot. Els assistents van poder intercanviar opinions amb els tècnics de l'equip del projecte.

A l'acte, presidit per l'alcalde de Gurb, Joan Roca, hi van prendre part representants dels socis participants en aquest pilot experimental de recerca i innovació; Sergi Fernández, cap de l'Àrea de Media d'i2CAT; David Pujals, Project Manager de Cellnex Telecom; i també Xavier Ferràndiz i Jordi Mata, caps d'Enginyeria i de Recerca de TV3, respectivament.

Al llarg dels dotze mesos de pilot del projecte, s'ha dut a terme un conjunt de set proves en directe i en diferit, que han ofert serveis multicàmera sobre continguts molt diversos: programes musicals, partits de futbol i especials informatius. Les activitats realitzades amb la col·laboració dels usuaris d'aquest municipi han permès progressar en el desenvolupament de les aplicacions, les infraestructures de xarxa i les tecnologies HbbTV, de manera que, aviat, serà possible oferir serveis multicàmera innovadors per a la totalitat dels usuaris de la Televisió Híbrida.

El projecte TV-RING, que va començar al setembre del 2013, està cofinançat per la Comunitat Europea mitjançant el programa CIP ICT PSP, i el lidera la Fundació i2CAT, centre de recerca en tecnologies d'Internet de Catalunya. A part del pilot català, altres socis porten a terme projectes pilot al land de Berlín-Brandenburg (Rundfunk Berlin-Brandenburg) i a Holanda (Stichting Nederlandse Publieke Omroep).

tv3.cat

Anar al contingut