TV3 i Catalunya Ràdio recorden Rosa Maria Sardà

Amb motiu de la mort de Rosa Maria Sardà, el 33 emetrà aquesta nit el capítol del programa "Còmics" protagonitzat per l'actriu, la pel·lícula "Any de Gràcia" i l'obra "La Rambla de les Floristes". Catalunya Ràdio emetrà també un programa especial amb la periodista Marta Vives

El programa "Planta baixa", de TV3, amb Ricard Ustrell ha modificat avui una part dels seus continguts per dedicar una part de la seva programació a la notícia de la mort de Rosa Maria Sardà.

D'altra banda, el "Tot es mou", amb Helena Garcia Melero i Lluís Marquina, dedicarà avui, a partir de les 16.20, una part del programa a l'actriu, humorista i directora teatral barcelonina.

 

"Còmics", a les 22.00

El 33 obrirà el bloc de programació especial dedicat a Rosa Maria Sardà amb el capítol de "Còmics", programa que posava en valor els grans humoristes catalans.

Enorme actriu dramàtica, Rosa Maria Sardà ha estat possiblement la millor intèrpret de comèdia de Catalunya. Al cinema, al teatre i a la televisió va protagonitzar moments inoblidables gràcies a la seva mirada, a les rèpliques ràpides i mordaces i a la seva capacitat per donar vida als personatges femenins més extrems i divertits. El programa, presentat per Àngel Llàcer, té moments del glamur decalat i irònic que va encarnar al llarg de la seva carrera.

 

"Any de Gràcia", a les 23.05

El David té vint anys i arriba a Barcelona buscant una oportunitat. La Gràcia en té seixanta-i-uns-quants i li ofereix una habitació a canvi de companyia i atenció. La seva convivència esdevé, des del principi, explosiva. S'adonaran a temps que es necessiten?

 

Productora: Els Films de la Rambla, 2011.

Direcció: Ventura Pons.

Guió: Carme Morell, Jaume Cuspinera i Ventura Pons.

Fotografia: Sergi Gallardo.

Música: Mazoni, Sajosex, el Petit de Cal Eril, Illa Carolina, Gato Pérez...

Intèrprets: Rosa Maria Sardà (Gràcia), Oriol Pla (David), Santi Millán (Pere), Amparo Moreno (Enriqueta) i Diana Gómez (Noa).

 

A continuació, "La Rambla de les Floristes"

A la parada de l'Antònia hi ha un milió d'històries, que moltes vegades provoquen picabaralles entre ella i la Isabel, una florista que té la parada davant de la de l'Antònia, i que veu com la majoria d'homes importants -com el regidor Julivert, don Ramon, un home ric i eternament enamorat de l'Antònia, el senyor Banús o el senyor Puiggròs-, passen l'estona xerrant amb l'Antònia, i no amb ella.

L'Antònia mostra el seu caràcter quan intenta fer veure la vida a la Leonor, una florista jove enamorada del Lluís, un "senyoret" de casa bona, i intenta que toqui de peus a terra. L'Antònia i la Leonor es barallen i la Leonor se'n va amb el Lluís.

 

"La Rambla de les Floristes", primer dramàtic de producció pròpia, es va enregistrar íntegrament als estudis de TV3 a Sant Joan Despí el 1986, coincidint amb el 25è aniversari de la mort de Josep M. de Sagarra, i es va construir una escenografia que dona una perspectiva de tota la Rambla, amb tots els elements d'aquella època, al voltant del mil vuit-cents seixanta. Per donar-hi realisme, hi van intervenir més de quaranta figurants.

 

Repartiment: Rosa M. Sardà (Antònia), Josep Torrens (don Ramon), Miquel Cors (Sr. Julivert), Joan Borràs (Sr. Puiggròs), Carme Molina (Sra. Consolació), Alfred Lucchetti (Sr. Banús), Núria Hosta (Leonor), Rosa Cadafalch (Carmeta), Joan Gibert (Tonet), Abel Folk (Lluís), Mercè Arànega (Isabel), Lluïsa Castell (Laura), Alícia Orozco (Laieta), Carles Sabater (nuvi), Roser Batalla (núvia), Bartomeu Olsina (mossèn Artigues), Marta Carbonell (Sra. Francisca), Saskia Giró (una carnissera).

 

Equip de TV3

Direcció i realització: Orestes Lara.

Producció: Josep Rebull.

Direcció artística i il·luminació: Agnès Ricart i Joan Sibina.

 

"Especial Rosa Maria Sardà", a les 23.00, a Catalunya Ràdio

La periodista Marta Vives dirigirà un programa especial en què repassarà la trajectòria artística de Rosa Maria Sardà i farà un ampli recull de les reaccions al seu traspàs, que ha recollit "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas.

Divendres, 12 de juny, a les 23.00, "La finestra indiscreta", amb Àlex Gorina, farà també el seu particular homenatge a l'actriu.

 

tv3.cat

catradio.cat

 

Anar al contingut