Reaccions a Catalunya Ràdio del debat sobre la crisi econòmica al Parlament

El conseller d'Economia, Antoni Castells, celebra que es faci una cimera per buscar solucions a la crisi. Oriol Pujol, portaveu de CiU al Parlament, lamenta que no s'hagi acordat fer un front comú a Madrid.

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha celebrat al programa El matí de Catalunya Ràdio que el debat d'ahir sobre la crisi econòmica al Parlament servís per convocar una cimera que aplegui els grups polítics i el consell institucional de l'Acord Estratègic, un document elaborat fa cinc anys per dinamitzar l'economia: "Quan veiem el que està costant a la restat d'Espanya, al conjunt de l'Estat, que es posin d'acord, que la gran qüestió a Espanya és si hi haurà pacte o no n'hi haurà. I aquí ens reunim i diem: ‘Sí, senyor, hi ha d'haver pacte'. I es vota per unanimitat al Parlament. Es farà aquesta reunió- cimera, en la qual es parlarà a fons de tot això. Home, jo crec que no es tracta tampoc de minimitzar-ho. No vull dir que sigui la solució, però és important". El conseller ha assenyalat que "tractaran d'anar amb una veu unida a Madrid". I sobre si és moment d'apujar o no els impostos, Antoni Castells no s'ha volgut manifestar: "Aquest és un tema que divideix, sembla ser, pel que vaig veure ahir al debat, i tractaré de no aprofundir en la divisió".

Declaracions d'Oriol Pujol

En declaracions també a El matí de Catalunya Ràdio, el portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha assegurat que està decebut del resultat del debat d'ahir. Pujol ha lamentat que els diputats estiguessin dotze hores debatent i que l'acord màxim sigui que els convoquessin a una reunió: "És una mica sorprenent que no hàgim estat capaços, des de Catalunya, d'articular un cert front català per actuar amb capacitat d'influència i d'inflexionar de forma rotunda la política econòmica espanyola. Jo no perdo l'esperança; per tant, puc tenir un punt de decepció, però no perdo l'esperança".

Pujol també ha explicat que a la reunió plantejaran cinc grans qüestions a curt i llarg termini: "A curt termini: austeritat de l'administració pública, intentar resoldre la morositat, tant dels privats com de l'administració pública; la liquiditat de les empreses i de les famílies; i també a curt i mitjà termini, en cap cas en plena crisi econòmica, apujar impostos. I més a mitjà termini: reformes estructurals, probablement la més important la laboral, però també la de l'administració pública".

www.catradio.cat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut