Martí creu que les aportacions privades al Palau no es reduiran malgrat la nova direcció

El representant de l'Ajuntament de Barcelona al nou patronat del Palau de la Música deixa clar que l'administració pública en cap cas vol canviar la titularitat del Palau

El representant de l'Ajuntament de Barcelona al nou patronat del Palau de la Música, Jordi Martí, no creu que es redueixin les aportacions privades a la institució pel fet que la major part dels mecenes hagin quedat fora de la nova direcció, des de divendres reduïda a només onze membres. En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, Martí ha admès que alguns patrons es van mostrar sorpresos quan la presidenta de l'entitat, Mariona Carulla, els va demanar gairebé a tots que dimitissin: "De moment les previsions d'ingressos de mecenatge i d'ingressos de diners provinents de l'empresa privada al Palau, es manté. Sí que hi ha una certa sorpresa".
Durant la conversa que ha mantingut amb Manel Fuentes, Martí també ha volgut deixar clar que l'administració pública en cap cas vol canviar la titularitat del Palau, propietat de l'associació privada Orfeó Català, malgrat que dels onze membres que componen la nova direcció tres siguin representants de les administracions públiques: la Generalitat, el govern espanyol i l'Ajuntament de Barcelona. "L'Administració pública, ni l'Ajuntament ni cap altre, no té cap interès a canviar la titularitat del Palau, que la titularitat del Palau és d'una associació, l'associació Orfeó Català i que això en cap moment s'ha posat en dubte", ha declarat.
Jordi Martí també ha volgut remarcar que "aquesta va ser una iniciativa de la presidenta de la institució amb l'objectiu de guanyar eficàcia, però que en cap cas va ser a petició de les administracions públiques".
El representant municipal al nou patronat de la fundació Palau de la Música ha confirmat que la resta de patrons quedaran integrats a la Fundació a través d'un consell de mecenatge i d'un grup de col·laboradors amb el patronat actual: "Es crearà un consell de mecenatge per a tots aquells patrons que formen part del grup de patrocinadors i mecenes del Palau, i una mena de grup de col·laboradors per a totes aquelles persones destacades que formaven part del patronat de la Fundació i que a partir de la decisió de divendres ja no en formen part".

Anar al contingut