Marcador final de La Marató 2022

El marcador de La Marató 2022 arriba als 11.206.936 euros, que es destinaran a la sensibilització i recerca en salut cardiovascular

La xifra total de les 31 edicions de La Marató puja a 239.209.289 euros

11.206.936 euros és el marcador final que ha descobert La Marató en un programa especial, en què Eloi Vila ha viatjat al cor d'aquest projecte solidari, amb testimonis de l'edició 2022, dedicada a recollir fons per a la salut cardiovascular. En aquest viatge emocional, també s'ha descobert la xifra total que sumen les donacions de 31 anys: 239.209.289 euros

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio 2022 ha sumat més de 3 milions d'euros al marcador provisional de la jornada solidària i ha arribat a la xifra definitiva d'11.206.936 euros, que es destinaran a la sensibilització social i a la recerca en salut cardiovascular.

El 18 de desembre del 2022, el dia de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, el marcador va superar els 8 milions d'euros de donacions. Després de 7 hores de ràdio i 15 de televisió al voltant de la salut cardiovascular, la 31a edició de La Marató es va acomiadar cap a les 2 de la matinada, amb 8.034.807 euros al marcador.   

Un cop es va acabar el programa, el marcador va continuar obert i hi ha hagut donacions fins a finals de març. Aquests diners són els que s'han sumat per obtenir la recaptació final de més d'11,2 milions d'euros d'aquesta edició i al total recollit en tota la història de La Marató: la suma de donacions durant 31 anys ha estat de 239.209.289 euros.

La descoberta d'aquestes xifres s'ha fet al final d'un viatge emocional i personal d'Eloi Vila, amb alguns testimonis de La Marató, partint de la seva experiència després d'haver presentat el programa solidari per primer cop. L'encarregada de polsar el marcador ha estat la Beth, la nena que esperava un cor per sobreviure i que ha estat operada amb èxit. També s'han recuperat els testimonis de la Gal·la i l'Albert, i de l'actriu Txe Arana, i s'hi han incorporat històries noves, amb l'exjugador del Barça Robert Fernández, la periodista Susanna Griso i la música del grup Xiula.

A més de revelar la xifra final, el programa ha mostrat tot el que la ciutadania ha fet possible gràcies a la divulgació i la sensibilització social, amb gairebé 6.000 sessions divulgatives adreçades a més de 215.000 joves, amb unes 3.300 activitats populars i amb la participació de més de 1.700 voluntaris per la salut cardiovascular.

La recaptació de La Marató 2022, per a la salut cardiovascular: més de 400 equips de recerca opten al finançament de la Fundació  

La Fundació La Marató de TV3 va obrir el mes de febrer la convocatòria de projectes de recerca en salut cardiovascular que opten a ser finançats amb els recursos obtinguts en aquesta edició. Hi van participar 406 equips de recerca, que van presentar un total de 186 projectes, enfocats a guanyar més qualitat i esperança de vida per a les persones que conviuen amb un problema de salut cardiovascular. Els treballs candidats seran sotmesos a un procés d'avaluació internacional, de contrastat rigor i transparència, coordinat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), del Departament de Salut. Aquesta revisió permetrà determinar com es distribueixen els fons recaptats a La Marató 2022, segons l'excel·lència dels projectes presentats, resultats que es faran públics durant l'últim trimestre del 2023.

Amb aquest nou marcador, La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio supera els 239 milions d'euros recaptats en 31 edicions, que han permès sensibilitzar la societat sobre nombroses malalties greus i cròniques i impulsar 949 projectes de recerca, en els quals hi han intervingut prop de 10.000 investigadors. Aquestes fites converteixen la Fundació La Marató de TV3 en una de les principals fonts impulsores de la recerca biomèdica a Catalunya i en una potent plataforma de sensibilització i divulgació social de les malalties tractades.

La salut sexual i reproductiva, a La Marató 2023

Després de tancar el marcador del 2022, La Marató ja obre el del 2023, que dedicarà a la salut sexual i reproductiva, la primera que es dedica a les malalties que més incideixen en la població, amb una especial afectació entre les dones. La campanya de sensibilització i divulgació promourà la prevenció especialment entre el jovent, com a eina imprescindible per a la reducció de molts problemes de salut en aquest àmbit.

Segons els professionals de la salut, engloba el conjunt de patologies que  afecten més la població, en tots els aspectes de la vida i al llarg de tota la vida. Són malalties que tenen una prevalença (proporció de persones afectades en una població i moment concrets) de 3 milions de persones a Catalunya, i una incidència (nombre de casos nous que apareixen en una població i moment determinats) que s'estima en 210.905 nous casos cada any.

tv3.cat/marato

#LaMaratóTV3

twitter.com/la_marato
instagram.com/lamaratotv3
facebook.com/lamarato

Anar al contingut