Neus Rossell, en Peyu i Jair Domínguez, entre els premiats en la segona edició dels Premis Sàpiens
Neus Rossell, en Peyu i Jair Domínguez, entre els premiats en la segona edició dels Premis Sàpiens

"El búnquer" de Catràdio rep el premi Sàpiens a Millor Iniciativa de Divulgació dels Països Catalans

"El búnquer" de Catràdio ha estat reconegut aquesta nit amb el premi Sàpiens a la Millor Iniciativa de Divulgació dels Països Catalans

Fa pocs dies el reconeixement del premi Ondas a "El búnquer" va posar en valor, de nou, l'aposta pels formats innovadors en català, que apropen la història de manera diferent i que capta al públic jove feta des de Catràdio

"El búnquer" el presenten en Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell, de dilluns a divendres, a les 21.00, a Catràdio. Temporada a temporada, i ja van per la tercera, continuen incansables amb la nostra tasca de divulgar la cara oculta de la història: biografies de personatges dantescos i tan estrafolaris com us podeu imaginar. Una aposta per la innovació que s'apropa a nous públics.

Els tres presentadors han recollit el premi amb el desig que "des d''El Búnquer' contribuïm a que els petits i els no tant petits s'interessin per la història i, sobretot, que llegeixin."

El premi els ha estat concedit pel jurat format per: Enric Calpena, director del programa "En guàrdia!" de Catràdio i professor a la Universitat Ramon Llull; Martí Carbonell, professor d'Història i de Turisme a la Universitat de les Illes Balears; Montserrat Coberó, directora de TURALCAT i experta en desenvolupament local a partir de la valorització del patrimoni i del turisme sostenible; Josep M. Ganyet, empresari i professor de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra; Joanna Pardos, directora de documentals i de programes de televisió; Clàudia Pujol, periodista i directora de la revista Sàpiens i Queralt Solé, doctora en Història Contemporània de la Universitat de Barcelona.

Els Premis Sàpiens són unes distincions creades el 2022 amb motiu del vintè aniversari de la revista. Aquests guardons, que tenen una periodicitat anual, pretenen ser un reconeixement a les aportacions més rellevants en l'àmbit de la historiografia del nostre país, tant en l'àmbit de la recerca com pel que fa a la divulgació. Es lliuren durant La Nit de la Història, que aquest 2023 s'ha celebrat al Petit Palau del Palau de la Música Catalana, i té com a objectiu convertir-se en un punt de trobada de la historiografia catalana.

Anar al contingut