Dimecres, Catalunya Música oferirà en directe el concert inaugural de la Filharmonia de l'Elba

El dimecres 11 de gener, a les 20.15 h.

Catalunya Música transmetrà el concert d'inauguració de la Filharmonia de l'Elba, des d'aquesta mateixa sala d'Hamburg, que estarà protagonitzat pels cantants Camilla Tilling, Wiebke Lehmkuhl, Philippe Jaroussky i Bryn Terfel, entre d'altres, amb Iveta Apkalna, orgue, el Cor de la Ràdio de Baviera, el Cor de la Ràdio del Nord d'Alemanya i l'Orquestra Filharmonia de l'Elba NDR, dirigits per Thomas Hengelbrock. Oferiran l'estrena mundial d'una obra de Wolfgang Rihm i interpretaran obres de Beethoven, Liebermann, Messiaen i Praetorius, entre d'altres. Els comentaris de la transmissió, que compta amb el patrocini de l'Obra Social La Caixa, els farà Eulàlia Benito.

La ciutat d'Hamburg compta amb un nou complex cultural: la Filharmonia de l'Elba, un edifici de 37 metres d'alçada dissenyat pels arquitectes Herzog & de Meuron que compta amb un auditori amb capacitat per a 2.500 places, que diuen que té la millor acústica del món gràcies a la tasca que ha fet el màxim expert del món en la matèria actualment, el japonès Yasuhisa Toyota.

Els 789 milions d'euros finals l'han convertit en el complex cultural més car de la història d'Alemanya, superant projectes qualificats de megalomaníacs, com la reconstrucció fidel del Palau Imperial de Berlín o el Fòrum Humboldt. En el concert inaugural s'oferirà l'estrena mundial de l'obra "Reminiszenz, Triptychon und Spruch in memoriam Hans Henny Jahnn" per a tenor i orquestra de Wolfgang Rihm i també s'interpretaran obres de Beethoven, Liebermann, Messiaen, entre d'altres. Després d'aquest concert li seguiran nombroses propostes musicals d'altíssim nivell tant de l'àmbit clàssic com del jazz i d'altres gèneres musicals.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut