Catalunya Ràdio commemora dilluns el vintè aniversari de la caiguda del mur de Berlín

L'emissora ha previst un desplegament informatiu amb corresponsals i enviats especials a Berlín, Polònia, la República Txeca i Moscou

Catalunya Ràdio farà un desplegament informatiu especial amb motiu del vintè aniversari de la caiguda del mur de Berlín, que se celebra aquest dilluns, 9 de novembre, a la capital alemanya.
Catalunya Ràdio i Catalunya Informació seguiran al llarg de tota la jornada els actes de commemoració d'aquesta data històrica, amb enviats especials a Berlín, Polònia i la República Txeca, connexions amb Moscou i l'emissió de reportatges en profunditat sobre un dels esdeveniments més importants de la segona meitat del segle XX.
El matí de Catalunya Ràdio dedicarà, a partir de dos quarts de deu del matí, un espai monogràfic per parlar sobre la caiguda del mur, amb informacions en directe des de Berlín, de l'enviat especial del programa, Carlos Baraibar, i del corresponsal de Catalunya Ràdio a la capital alemanya, Emili Vinagre. El programa també comptarà amb la participació del delegat de la Generalitat a Berlín, Martí Estruch; d'Ignasi Blanch, l'únic català que va ajudar a pintar el mur, i de Josep Maria Font, excorresponsal d'El País a Berlín l'any 1989, entre d'altres. El programa, a més, es completarà amb l'emissió de diversos reportatges sobre la reconstrucció dels fets succeïts la nit del 9 de novembre, i que inclouen el testimoni, entre d'altres, del portaveu de la Conferència Episcopal i de Solidarnosc, el sindicat de Walesa, i les opinions de l'editor del setmanari Polityca, el més influent de Polònia, i del primer diari lliure que va existir en un país de l'òrbita comunista, Gazeta, que encara avui s'edita amb èxit de vendes.
Catalunya Ràdio i Catalunya Informació també seguiran amb atenció els actes commemoratius de la caiguda del mur que es faran a Berlín i a Varsòvia. El desplegament informatiu es completarà amb connexions amb l'enviat especial de Catalunya Ràdio a la República Txeca i la corresponsal a Moscou.
A banda d'aquesta programació especial, Catalunya Informació transmetrà durant el cap de setmana reportatges monogràfics sobre la caiguda del mur, i en concret sobre les persones que van morir intentant travessar-lo i sobre la situació econòmica de l'ex-RDA. També es preveu l'emissió d'un reportatge específic sobre la cronologia dels fets i sobre el paper de l'últim líder soviètic Mikhaïl Gorbatxov i el record que en tenen els russos.

Anar al contingut