Foto de família dels treballadors de Catalunya Ràdio en l'escenari just davant de l'emissora

Catalunya Ràdio celebra els 40 anys convidant en antena una seixantena de veus històriques de l'emissora i amb una gran festa al carrer 

Aquest dimarts, 20 de juny, Catalunya Ràdio està celebrant els 40 anys amb una gran festa al davant dels seus estudis i una programació especial, des de les sis del matí fins a les tres de la matinada, amb una seixantena de veus històriques, que han tornat a Catalunya Ràdio per commemorar el 40è aniversari de l'emissora. Manel Fuentes, Mònica Terribas, Antoni Bassas, Josep Cuní, Miquel Calçada, Manu Guix i Àngel Llàcer han recordat el seu pas per Catalunya Ràdio, amb les sintonies originals dels seus antics programes, i acompanyats dels realitzadors actuals.  

La programació especial està coincidint amb una gran festa a l'entorn de l'emissora, a l'avinguda Diagonal de Barcelona, amb bona part dels programes en directe i les actuacions musicals de Judit Neddermann, Delafé y las flores azules, Núria López, d'"Eufòria, Sergi Cuenca i Manu Guix. El Consell de Govern i de la Direcció de la CCMA s'ha fet una foto de família amb els professionals que han fet possible les 4 dècades d'èxit de Catalunya Ràdio. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; la presidenta del Consell de Govern de la CCMA, Rosa Romà; i el director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, han destacat durant un acte institucional la importància de l'emissora en la història recent del país i de la llengua catalana. 

Catalunya Ràdio celebra aquest mes diverses activitats per commemorar el 40è aniversari de l'emissora. Tot coincidint amb el 20 de juny, just el dia que fa 40 anys de la primera emissió i de les primeres paraules de Miquel Calçada, ha reunit una seixantena de veus històriques per recordar els principals programes, amb les sintonies originals, acompanyats pels realitzadors actuals. Una programació especial que forma part d'una gran festa al carrer, a l'avinguda Diagonal 614-616, davant la seu de l'emissora, que combina l'emissió dels programes amb actuacions musicals. 

"El matí de Catalunya Ràdio" ha començat a les sis del matí amb Laura Rosel compartint els micròfons de l'estudi 1 amb Manel Fuentes, que ha fet balanç de les quatre temporades que va presentar el programa. Després d'una tertúlia amb els economistes Santiago Niño-Becerra, Xavier Vives i Guillem López Casasnovas, també ha conversat amb l'advocat Pau Molins i amb Ferran Adrià

A les 07.00 ha estat el torn de Mònica Terribas, que ha parlat Pep Guardiola,  tècnic del recent campió de la Champions masculina de futbol, el Manchester City. També ha destacat el contrast entre l'actualitat del dia i un informatiu que recupera el que va passar fa 40 anys. 

L'hora següent ha estat per a Antoni Bassas, que ha entrevistat el President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès. També ha fet una fotografia radiofònica amb diversos col·laboradors i un "Enigmàrius" especial. 

A les 09.00, Bassas ha donat el relleu a Josep Cuní, que ha moderat una tertúlia amb Pilar Rahola, Xavier Bru de Sala, Ot Bou, i Núria Orriols. Ha tancat l'hora, una conversa amb Sergi Pàmies

A les 10.00, Laura Rosel ha parlat amb els diferents realitzadors històrics del "Catalunya matí": Marta Romagosa, Rita Marzoa, Manel Sarrau, Quim Balaguer, Josep Puigbó i Carles Prunera. I, a les 11.00, l'actual realitzadora del programa ha donat veu a col·laboradors com Àlex Gorina, Maria Nicolau, Jaume Sisa, Carme Junyent, David Carabén, Llucia Ramis, Vicenç Villatoro, Queco Novell i Elisenda Pineda.  

A continuació, "L'última hora del matí de Catalunya Ràdio", amb Quim Morales, Charlie Pee  i Joel Díaz, han tingut a Miquel Calçada per parlar del concurs "Pasta gansa". Jordi Costa, del "Tot costa", ha explicat la seva experiència com a concursant. En l'últim tram, Calçada ha fet una nova edició del concurs. 

I, a l'hora del "Popap", amb Mariola Dinarès, hi ha hagut un especial del programa "Els optimistes", amb Àngel Llàcer, Xavi Canalias i Ricard Ustrell. També hi ha intervingut Manu Guix, l'autor de la sintonia dels 40 anys de Catalunya Ràdio. 

El  "Catalunya migdia" de les 14.00 ha estat conduït per Jordi Lucea, l'antic presentador durant 12 temporades seguides. Amb Jordi Itúrria, en la secció d'esports, i el temps de Francesc Mauri. També han sonat les veus d'anteriors editors com Joan Carles Peris, Neus Bonet o Marc Vidal. 

Bona part d'aquests programes s'han pogut seguir des del carrer, en un escenari preparat per a l'ocasió, que també ha acollit una fotografia de família dels professionals de Catalunya Ràdio, la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, la vicepresidenta, Àngels Ponsa, i la resta de membres del consell de govern de la Corporació, Lluís Garriga, Carme Figueras, Lluís Noguera, Gemma Ribas i Josep Riera.  

Acte institucional  

Més tard hi ha hagut un acte institucional amb presència de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; la presidenta del Consell de Govern de la CCMA, Rosa Romà; i el director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda. 

Vilagrà ha traslladat la felicitació del govern de la Generalitat "pels 40 anys de bona ràdio" i ha destacat que la història de l'emissora és "una història d'èxit i de país": "Catalunya Ràdio ha format part de la sintonia de la vida de moltes persones, i en català. Ha estat una eina imprescindible de normalització lingüística i un orgull de país, que segueix innovant amb els podcasts i amb els joves que fan continguts. Fa una bona feina que construeix una societat més crítica i més lliure". 

Rosa Romà ha reconegut "l'emoció en sentir les primeres emissions" i ha qualificat Catalunya Ràdio d'"exemple de servei públic" i de "referent en la cohes" del país: "És una història d'èxit que estem transformant perquè ho continuï sent, amb iniciatives com els podcasts. Tots plegats, amb TV3, serem més forts". 

Pel que fa a Jordi Borda, ha destacat la "il·lusió viscuda durant tota la jornada": "Estem orgullosos de la nostra història i la programació especial d'avui, que només la podia fer Catalunya Ràdio". Borda ha afegit que l'emissora està preparada "per liderar el futur i ser útil a la societat, tot connectant amb els joves". 

Tot plegat ha estat acompanyat per les actuacions musicals de Judit Neddermann, Delafé y las flores azules, Núria López i Sergi Cuenca, i Manu Guix- autor de la sintonia dels 40 anys de Catalunya Ràdio-. A la tarda actuen Quico Pi de la Serra i la Big Band de la ràdio, Paula Valls; Tomàs, d'"Eufòria"; Sau 30, Jim, d'"Eufòria", i Marina Rossell, Los Manolos i Sabor de Gràcia, i El Pony Pisador.

Durant la programació de tarda i de matinada arribaran més veus històriques rellevants com les de Xavier Graset, Toni Clapés- en antena conjunta amb RAC1-, Jordi Basté -que recuperarà el programa nocturn d'esports "No ho diguis a ningú" 19 anys després-, Carles Cuní, Josep Puigbó, Josep Maria Solé i Sabater, Adelina Castillejo, Fina Brunet, Carles Pérez, Lluís Canut, Eduard Boet, Ramon Pellicer i Marisol Galdón.  

La programació de tarda 

15.05: Les tertúlies a Catalunya Ràdio: Elisenda Carod + Josep Maria Solé i Sabater ("Postres de músic"), Xavier Graset ("L'oracle") i Vicent Partal ("L'internauta"

16.05: Els programes de tarda de Catalunya Ràdio: Elisenda Carod + Adelina Castillejo ("Adelina Boulevard"), Sílvia Cóppulo ("El secret") i Xavi Rosiñol ("La tribu de Catalunya Ràdio", amb Tati Sisquella) i Roger de Gràcia ("Estat de Gràcia"

17.05: "Versió Original", en antena conjunta amb RAC1: Elisenda Carod + Toni Clapés 

18.05: Els programes de tarda de Catalunya Ràdio: Elisenda Carod + Fina Brunet ("Xec en blanc"), Neus Bonet ("L'aparador"), Jaume Villanueva (director de "Sang Bruta"), Llucià Ferrer ("On vols anar a parar?"), Carles Pérez ("Això és Hollywood"/"La solució") i Jordi Gonzàlez ("Diagonal") 

19.05: Els programes de cap de setmana de Catalunya Ràdio: Elisenda Carod + Jordi Margarit i Martí Gironell ("El pont de les formigues") i Xavier Solà, Núria Ferrer, Sílvia Cóppulo, Ricard Ustrell i Roger Escapa ("El suplement") 
 
"Tot costa" 
20.05: Els esports: Jordi Costa i Sònia Gelmà + Lluís Canut, Santi Carreras, Marc Negre, Robert Prat, David Clupés i Josep Maria Batllori 

"Catalunya Nit" 
21.00: Kilian Sebrià + Rafael de Ribot, Eduard Boet, Ramon Pellicer, Gaspar Hernàndez i Pere Mas 
 
"El búnquer" 
22.05: L'humor a Catalunya Ràdio: en Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell + Jordi Asturgó, Xavi Cazorla, Gerard Jubany i Xavier Espinosa  

"XL" 
23.05: Els inicis musicals a Catalunya Ràdio: Roger Carandell, Marta Montaner i Juliana Canet + Marisol Galdón, Magda Llurba, Maite Sadurní i Àngels Bronsoms 
 
"No ho diguis a ningú" 

00.05: Jordi Baste + Xevi Soler, Bernat Soler, Pere Escobar, Jordi Borda, Francesc Garriga, Eduard Pujol, Marta Garcia, Sergi Mas, Jordi Vilà, Ricard Torquemada i Cristian Garcia 

"La nit dels ignorants" 
 
01.05: Xavier Solà + Carles Cuní 

02.05: Xavier Solà + Joan Bosch, Ariadna Ferrer, Sílvia Tarragona i Mireia Mallol 

Les actuacions musicals 

15:50: Quico Pi de la Serra i la Big Band de la ràdio 

16:50: Paula Valls 

17.50: Tomàs, d'"Eufòria", i la colla sardanista "Colla de maig" 

18:50: Sau 30 

19:50: Jim, d'"Eufòria", i Marina Rossell 

20:50: Los Manolos i Sabor de Gràcia 

21:50: El Pony Pisador 

#40anysTV3CatRàdio 

#40CatRàdio 

Anar al contingut