Catalunya Música transmet l'òpera "Il Pirata", de Vincenzo Bellini

Serà aquest divendres, 6 de novembre, cinc minuts abans de les nou del vespre

Catalunya Música transmet aquest divendres, 6 de novembre, cinc minuts abans de les nou del vespre, l'òpera Il Pirata, de Vincenzo Bellini, amb les veus de Saioa Hernández, Albert Casals i Ismael Pons, entre d'altres, amb el Cor dels Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigits per Sergio Monterisi, des del Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès. Els comentaris de la transmissió els farà Jaume Radigales.
L'Associació Amics de l'Òpera de Sabadell (AAOS) ha fet possible el retorn als escenaris d'Il Pirata, de Vincenzo Bellini, després de gairebé quaranta anys sense representar-se a Espanya. La soprano Montserrat Caballé, formant parella amb el seu marit, el tenor Bernabé Martí, va ser la protagonista de l'última representació de l'obra, el 1971, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Des que es va estrenar a la Scala de Milà el 1827, Il Pirata ha estat una obra poc representada "per la seva dificultat vocal", segons ha explicat la presidenta de l'AAOS, Mirna Lacambra.
L'acció d'Il Pirata es desenvolupa durant el segle XIII al castell sicilià de Caldora i als seus voltants. Els personatges principals són Gualterio, cap d'una colla de pirates aragonesos, el duc de Caldora, etern rival de Gualterio, i Imogene, una noble dama casada contra la seva voluntat amb el duc.
Tot i el caràcter diabòlic de Gualterio en la versió original, se'l va presentar simplement com un amant amb despit i enemic polític del duc.

Anar al contingut