Santiago

Xile espera rescatar els miners atrapats a San José els pròxims dies

El govern xilè confia poder rescatar els miners atrapats a San José des del 5 d'agost abans de la segona quinzena d'octubre. D'entrada s'havia parlat del mes de novembre, després es va avançar per finals de d'octubre i, ara, l'avenç d'un dels plans per treure de la mina els 33 homes atrapats permet anticipar una mica més el rescat dels treballadors. El president xilè, Sebastián Piñera, té previst començar una gira europea el 16 d'octubre i ha confirmat que espera viatjar cap al vell continent després d'haver pogut saludar personalment els miners.

Actualitzat
Piñera no ha donat cap data concreta, però ha admès que el viatge a Europa està condicionat pel rescat. "Estem intentant compatibilitzar les dues agendes. Òbviament, el viatge s'ajustarà al rescat, que farem al més aviat possible". La gestió del rescat els miners pot contribuir a fer variar l'índex de popularitat del dirigent xilè, que segons l'últim balanç ha baixat fins al 53%. 

Dels tres plans de rescat que estan actius, el que més ha avançat és el C, amb 587 metres perforats. Els miners estan atrapats a 700 metres de profunditat. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut