Eduardo Torres-Dulce, fiscal general de l'Estat, en una imatge d'arxiu.
Eduardo Torres-Dulce, fiscal general de l'Estat, en una imatge d'arxiu.
Madrid

El fiscal general de l'Estat assegura que es pronunciaran sobre el 9-N, però sense precipitació

El fiscal general de l'Estat diu que estudien si presenten o no una querella contra Mas i que no té pressions del govern espanyol

RedaccióActualitzat

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, assegura que el ministeri públic valora la possibilitat de presentar una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, pel 9-N. De fet, la cúpula fiscal catalana s'ha reunit aquest matí a Barcelona, i Torres-Dulce ha deixat clar que encara ho estan analitzant: "Està treballant la Fiscalia de Catalunya i primer s'ha de valorar si els fets són delictius; després, valorar de quina naturalesa de delictes es tracta i, finalment, les possibles persones responsables. Fins ara no hi ha res. Quan hi hagi alguna cosa, exercitarem si ho hem de fer les accions penals."

El fiscal manté que actuaran sense precipitació, assenyala que no rep pressions del govern espanyol perquè, diu, no actuen al dictat dels polítics. Són unes declaracions que ha fet després que, aquest matí, la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, anunciés una querella de la fiscalia contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i altres membres del govern per suborn, malversació de diners públics i desobediència.

En una compareixença informativa posterior a la reunió del govern, Artur Mas ha avisat que és "molt preocupant" que el PP actuï com a portaveu de la fiscalia. Ha dit que no li agradaria imaginar-se un estat en què el ministeri públic està a les ordres d'un partit: "Si el PP és la fiscalia, el desordre i el caos és monumental."

 

Anar al contingut