2. Manual d'ús

2.1.1.3.3.1. Informació als col·laboradors

Quan demanem a algú que col·labori amb nosaltres, li oferim la informació necessària perquè sàpiga l’abast de la col·laboració i decideixi amb fonament si consent a intervenir en els nostres mitjans. Com més rellevant sigui la col·laboració, més detallada ha de ser la informació que facilitem.
 
Per col·laboració entenem qualsevol participació en una informació, com ara respondre a una pregunta en un espai informatiu, intervenir en un debat, aportar material documental o coneixements, autoritzar un enregistrament en una propietat privada o prestar-se a un seguiment per part d’un equip de professionals, entre molts d’altres. Aquest tipus de col·laboracions no són remunerades.

Per informació necessària entenem el motiu de la petició de col·laboració, la forma que adoptarà la participació i l’espai on està previst que es difongui. Si cal, també informarem del moment en què es difondrà, l’ús que se’n pot fer en el futur, la identitat o el perfil d’altres col·laboradors que coincideixen en el mateix espai o el tipus de difusió (si és en directe, gravat o editat).
 
En determinades circumstàncies informatives considerem que hi ha consentiment tàcit quan algú ens identifica clarament pel nostre utillatge, com ara càmeres o micròfons, i s’avé a col·laborar amb nosaltres.