Kuss ha bufat espelmes de vermell
Kuss ha bufat espelmes de vermell
ciclisme

Vingegaard i Roglic no poden completar el "sorpasso" al Kuss més resilient

Només el danès aguanta el canvi de ritme de l'eslovè, vencedor al cim del temut Angliru. El dia del seu 29è aniversari, el nord-americà manté el liderat per 8 segons

Redacció Esport3Actualitzat

Que guanyi el més fort, va deixar dit el Jumbo quan va veure que tres dels seus homes, Kuss, Vingegaard i Roglic tenien cames per guanyar la Vuelta. Quatre dies abans d'arribar a Madrid, encara no saben qui és el més fort, tot i que el nord-americà, protagonista d'un exercici de supervivència a l'Angliru, presenta signes de fatiga. La competició l'ha posat en una situació estranya per a ell, líder des de la primera setmana, però Kuss no està disposat a entregar la cullera.

Ha sobreviscut aquest dimecres, dia del seu 29è aniversari, a la temuda muntanya asturiana (12,5 km amb un pendent mitjà per sobre del 10%) i a la superioritat dels seus líders. I és que el trio del conjunt neerlandès ha arribat en solitari a 2 quilòmetres del cim i és allà on l'eslovè Roglic ha realitzat un canvi de ritme letal. Només el doble campió del Tour li ha pogut seguir, acompanyant-lo fins a la meta sense disputar-li l'arribada.

19 segons més tard, Kuss apareixia d'entre la boira, al costat d'un Landa que durant l'etapa havia posat els seus companys a treballar per intentar fer ni que fossin pessigolles al Jumbo. El líder manté el mallot vermell per 8 segons. Si somia mantenir-lo fins a Madrid, té una nit per refer-se de l'esforç. Dijous, a la doble pujada a la Cruz de Linares, darreres rampes importants d'aquesta edició, li espera més foc amic.

Kuss no vol regals i lluita per derrotar aquells a qui tantes vegades ha ajudat a guanyar. Per Vingegaard i Roglic tampoc ha de ser fàcil: pedalen per allunyar el seu gregari fidel de la glòria que ells tantes vegades han tastat. Que guanyi el més fort, va dir el Jumbo, assossegats per les bones notícies que arriben de Van Hooydonck, i Kuss pot estripar el guió.

ARXIVAT A:
La Vuelta
Anar al contingut