Fórmula 1

Vettel aconsegueix la "pole" a Suzuka i Alonso acaba dissetè en ser sancionat pels comissaris

Sebastian Vettel sortirà des de la primera posició al GP del Japó després de fer la "pole" en una polèmica i accidentada sessió de qualificació. L'alemany estarà acompanyat a la primera línia de la graella per Jarno Trulli i Lewis Hamilton. Fernando Alonso, que havia estat dotzè, ha estat sancionat amb cinc posicions per no haver disminuït de forma suficient la marxa quan hi havia bandera groga durant la Q2. També han estat sancionats amb cinc posicions Jenson Button, Rubens Barrichello, Adrian Sutil i Sébastien Buemi. Per la seva banda, Jaume Alguersuari, que ha tingut un accident a la Q2 sense conseqüències, sortirà des de la desena posició.

Actualitzat
La sessió de qualificació al circuit de Suzuka ha estat una de les més accidentades de la temporada. Un cop acabada, una decisió dels comissaris ha canviat la graella de sortida. El desencadenant de tot plegat ha estat un accident de Sébastien Buemi, que ha provocat l'aparició de la bandera groga. El problema és que alguns pilots no han alentit suficientment la marxa i fins i tot han aprofitat per marcar la volta ràpida. Per això, els comissaris han decidit sancionar amb la pèrdua de cinc posicions en la graella de sortida els dos pilots de Brawn GP, Jenson Button i Rubens Barrichello, Adrian Sutil i Sébastien Buemi per haver rodat en pista amb el cotxe accidentat, que perdia peces. També ha estat penalitzat Fernando Alonso, que després de la sessió s'ha queixat de l'actuació dels seus companys, però que segons els comissaris tampoc ha alentit prou la marxa. A més, també han estat sancionats amb la pèrdua de cinc posicions Heikki Kovalainen i Vitantonio Liuzzi per canviar la caixa de canvis.

D'aquesta manera, Fernando Alonso sortirà definitivament des de la dissetena posició, mentre que els Brawn GP de Barrichello i Button ho faran des de la novena i onzena, respectivament. A més, Sutil perd el quart lloc i començarà des del vuitè, mentre que Kovalainen ho farà des del tretzè. El gran beneficiat d'aquests canvis a la graella ha estat Jaume Alguersuari, que havia estat quinzè i sortirà finalment des de la desena posició. Serà la primera vegada que comenci per davant d'Alonso.

Una sessió accidentada

Ha estat una sessió força polèmica i, sobretot, força accidentada. El català Jaume Alguersuari ha aconseguit classificar-se per primera vegada per a la Q2, però tot just començar aquesta segona ronda ha tingut un accident que ha obligat a treure la bandera vermella i, per tant, a suspendre durant uns quants minuts la sessió. El pilot de Toro Rosso ha tardat uns instants a poder sortir del monoplaça a conseqüència de com havia quedat la carrosseria del cotxe, però després s'ha vist que no ha tingut cap lesió tot i l'espectacularitat de l'impacte frontal.

Minuts després de l'accident d'Alguersuari, la Q2 s'ha tornat a reemprendre, però al cap de pocs minuts hi ha hagut un altre accident, protagonitzat per Timo Glock, que ha sortit de la pista i ha xocat frontalment contra la tanca de seguretat. Al box de Toyota hi ha hagut moments d'incertesa perquè els serveis mèdics han tapat el cotxe amb un llençol i l'ambulància s'ha emportat el pilot alemany. Poc després s'ha confirmat que Glock té una fractura a la cama, cosa que el fa ser dubte seriós de cara a la cursa de diumenge.
Anar al contingut