L'Uni Girona diu prou
L'Uni Girona diu prou (Spar Girona)
Bàsquet

L'Spar Girona esclata pel poc descans: "Ens obliguen a fer una obra de teatre"

L'Uni Girona mostra el seu "profund malestar" per haver de jugar menys de 48 hores després del partit a Istanbul

Redacció Esport3Actualitzat

Arribar i marxar. Sense temps per descansar, les jugadores de l'Uni Girona han aterrat a València procedents d'Istanbul, on aquest dijous van classificar-se de manera brillant per a les semifinals de l'Eurocup. Aquest dissabte a les 16.00 tenen el pròxim compromís de lliga, un horari "imposat" pel qual han esclatat a través del seu entrenador i d'un comunicat posterior. Més que un partit, serà "una obra de teatre". 

El Girona manifesta el seu "profund malestar" davant l'"obligació imposada" de jugar el partit contra el València Basket a menys de 48 hores després del duel a la pista del Galatasaray corresponent a la tornada dels quarts de final de l'Eurocopa.

El club gironí veu "preocupant" aquesta decisió i considera que "aquestes decisions, que prioritzen els interessos d'una cadena de televisió (Teledeporte), posen en risc la salut de les jugadores i la integritat dels clubs, especialment davant del potencial de lesions provocades per la fatiga acumulada".

"Si l'objectiu és professionalitzar la lliga femenina i generar un espectacle que ompli pavellons i augmenti audiències és imperatiu garantir el descans de les jugadores", assegura el comunicat.


Aquest divendres al matí el tècnic de l'equip, Roberto Íñiguez, ja havia lamentat que el Girona no jugarà un partit, sinó que protagonitzarà "una obra de teatre".

"Demà fem una obra de teatre que algú ens obliga a fer. No estic gens d'acord en fer les coses així. La nostra prioritat serà que ningú prengui mal. I serà responsbilitat de qui ens obliga a jugar demà a les 16.00 a València".

L'entrenador de l'Spar Girona, Roberto Íñiguez
L'entrenador de l'Spar Girona, Roberto Íñiguez

Íñiguez, indignat, assegura que hi ha molt risc per a la salut de les jugadores i per l'espectacle que es pugui veure.

"Algú ha prioritzat televisar un partit a la salut de les jugadores i el bàsquet", ha clamat íñiguez

El Girona insta la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) i els responsables de la programació de partits a "reconsiderar aquest tipus de decisions i a treballar en conjunt per trobar solucions que equilibrin els interessos de tots els involucrats, garantint així una competició justa i segura per a tots".

L'afició a Fontajau (Uni Girona)
Anar al contingut