Futbol

Una dècada sense Tito Vilanova

Deu anys després de la seva mort, la família d'en Tito ha assegurat al programa "Planta baixa" que estan orgullosos que encara es recordi i es lloï la seva figura

Redacció Esport 3Actualitzat

Aquest dijous 25 d'abril del 2024 es compleixen deu anys de la mort de Tito Vilanova, tota una llegenda del Barça. El tècnic gironí va ser l'ajudant de Guardiola entre el 2008 i el 2012 i, després de la marxa del de Santpedor, va agafar les regnes del primer equip, amb el qual va arribar als cent punts a la Lliga.

L'entrenador català va estar tota la vida lligat al club blaugrana, primer com a jugador i després a les banquetes del filial i del primer equip del Barça.

Tito Vilanova sempre va demostrar una estima profunda cap al seu equip, fins i tot i quan li van detectar la malaltia. Mentre el tractaven del càncer a Nova York, seguia els entrenaments gràcies a les imatges que li enviaven.

primer pla de Tito Vilanova en un entrenament
El món del futbol recorda Tito Vilanova en l'aniversari de la seva mort (FC Barcelona)(FC Barcelona)


Una figura molt estimada

Deu anys després de la seva mort, la família d'en Tito ha assegurat al programa "Planta baixa" que estan orgullosos del fet que encara es recordi i es lloï la seva figura.

Així, el seu fill Adrià Vilanova, jugador del FC Andorra, ha assegurat: "Era una persona molt senzilla, que estava molt pendent de la seva família, dels seus fills... Era molt exigent en el tema acadèmic i a mi m'estava a sobre amb el futbol". I s'ha mostrat emocionat per l'estima que genera una dècada després el seu pare:

"Que després de tants anys es recordi la figura del meu pare i es parli tan bé d'ell és una de les coses que més ens enorgulleix a la meva família i a mi. Al final, una de les coses que més ha quedat és l'amor i l'estima que té tot el barcelonisme cap a ell."

 


Leo Messi recorda el Míster 

L'astre argentí s'ha recordat de Tito Vilanova. En el seu Instagram, ha penjat una "story" amb una foto d'un entrenament al FC Barcelona on surten ell i el malaurat entrenador amb la llegenda "10 anys ja. No t'oblidem, Tito".

 

story de Leo Messi amb una foto d'ell amb Tito Vilanova
Leo Messi també ha recordat Tito Vilanova (Instagram Leo Messi)

Justament aquest Sant Jordi 3Cat ha tornat a emetre el documental "Marcats per Tito", en record de qui va ser entrenador del primer equip del Barça entre 2012 i 2013.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut