Futbol

Un seleccionador de futbol del Gabon, acusat de centenars de violacions

Patrick Assoumou Eyi, seleccionador sub-17, aprofitava el seu càrrec per abusar de nens que buscaven en el futbol l'oportunitat de sortir de la pobresa

redacció Esport3Actualitzat

Patrick Assoumou Eyi, seleccionador sub-17 del Gabon, ha estat acusat de violar i abusar sexualment de nens i joves mentre dirigia el combinat del país africà. Presumptes víctimes van manifestar al diari britànic The Guardian que Patrick Assoumou Eyi aprofitava el seu càrrec per cometre aquests delictes. Un jugador de l'equip entre els anys 2015 i 2017 ha afirmat que va patir abusos sovint i que el tècnic el va obligar a "tenir relacions sexuals com a condició per quedar-se a l'equip". "Eyi va violar molts nens", va dir el jugador, que veia amb l'oportunitat de ser futbolista professional "l'única opció de sortir de la misèria" i que, per aquest motiu, va fer "el que havia de fer" per ajudar la seva família.

Altres testimonis reiteren que Eyi -anomenat Capello en honor del tècnic Fabio Capello- obligava els esportistes a fer-li favors sexuals, a l'hora que anava a la recerca de talents joves d'aldees i províncies remotes a qui els "rentava el cervell" per aconseguir el seu objectiu. Els atreia fins a casa -anomenada el Jardí de l'Edèn- i també facilitava a altres persones del món del futbol l'accés a menors perquè abusessin d'ells. "Va aprofitar la pobresa i també va lliurar nens a d'altres funcionaris. A la nostra selecció la majoria havia de donar sexe", va dir un dels involucrats.

 

 

 

 

 

Anar al contingut