Un FC Barcelona Lassa desconegut encaixa la segona derrota a l'Eurolliga a la pista de l'Estrella Roja (76-65)

Els blaugranes, amb molts problemes de lesionats, han fet el seu pitjor partit des que els dirigeix Georgios Bartzokas. Amb Rice, que tampoc ha tingut un bon dia, perfectament anul·lat per la defensa de l'Estrella Roja, l'equip ha estat esborrat de la pista a partir del segon quart pels seus rivals

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa ha notat molt les baixes de Petteri Koponen, Joan Carles Navarro i Justin Doellman, i ha encaixat la segona derrota a l'Eurolliga, en tres jornades, a la difícil pista de l'Estrella Roja de Belgrad (76-65). El primer quart del matx ha estat de baixa anotació, entre dos equips més preocupats per la seva defensa que pel seu atac. La mala notícia per als de Georgios Bartzokas ha estat que Ante Tomic s'ha carregat amb 2 faltes en 8 minuts de joc. En el temps restant fins al final del període, el Barça ha marxat en el marcador, 9 a 16, liderats per Brad Oleson (10 dels seus 15 punts en aquest període).

Amb Tyrese Rice descansant en el començament del segon quart, l'Estrella Roja ha pressionat un rival sense base clar, forçant tres pèrdues de pilota consecutives. Els serbis s'han acostat a només 1 punt, 17 a 18. El director de joc nord-americà ha tornat a la pista i la dinàmica ha variat uns instants. Pau Ribas ha anotat 3 triples seguits (22-29) abans de lesionar-se el tendó d'Aquil·les i deixar la pista en llitera . Marko Guduric (21 punts, 4 rebots, 5 assistències) i Marko Simonovic (13 punts, 5 rebots), però, han sumat el gruix dels punts d'un parcial de 16 a 0 que ha capgirat el marcador al descans, 40 a 31.

Un nou triple d'Oleson ha trencat aquest parcial en el començament del tercer quart. Tomic ha sumat una cistella en el seu retorn al matx, però han estat dues accions aïllades. El Barça no aconseguia trenar el seu joc ofensiu amb un Rice (9 punts, 4 de 15 en els tirs de camp, 7 pilotes perdudes) totalment ofegat pels seus defensors, i Guduric ha donat a l'Estrella Roja 13 punts de marge. Els blaugrana no han aprofitat les tres pilotes perdudes de forma consecutiva pel seu rival per acabar aquests 10 minuts perdent de 12, 60 a 48.

L'entrenador barcelonista ha provat a l'últim quart amb un quintet baixet, sense Tomic ni Dorsey, com ja va fer a la Lliga Endesa a la pista del Dominion Bilbao Basket. Una formació en teoria versàtil per reaccionar als canvis en defensa, però que no ha aconseguit aportar en atac, tret de Víctor Claver (12 punts, 10 rebots). Els serbis, que no han deixat córrer en cap moment el conjunt català, ha començat a esgotar el temps de possessió en el seu joc ofensiu, i han rematat un Barça sense ritme.