Els jugadors de Japó, una de les revelacions del Mundial per mèrits propis
Els jugadors de Japó, una de les revelacions del Mundial per mèrits propis
mundial 2022

Tres dades demostren per què és el Mundial més obert de la història

La fase de grups ha posat de manifest la creixent igualtat: Qatar 2022 tindrà un guanyador outsider?

Guim Fortuny GimbertActualitzat

Les dates inèdites de Qatar 2022 presagiaven nous escenaris futbolístics, i la realitat ho està corroborant. La fase de grups ha posat de manifest la creixent igualtat entre seleccions. Tres dades demostren que és el Mundial més obert de la història: la final de Doha coronarà un guanyador outsider?

Major rendiment que castiga la veterania

Els primers 48 partits disputats han servit per enviar a casa dues campiones del món, Alemanya i Uruguai, i un dels combinats europeus més potents de l'última dècada, Bèlgica. La Copa del Món ha enterrat les poques esperances que quedaven als últims integrants de les talentoses generacions d'aquests països. Alguns dels seus emblemes, com Neuer (36 anys), Luis Suárez (35) o el no tan veterà Kevin de Bruyne (31), han comprovat com la primera conseqüència d'ubicar el torneig a l'inici de temporada ha estat un major rendiment i potencial competitiu de les seleccions rejovenides.

Representants de tots els continents

Cames fresques, vinguin d'on vinguin. És la primera vegada en tota la història de la Copa del Món que tots els continents estan representats a vuitens. I si el 18 de desembre el trofeu l'aixecà el capità d'una selecció asiàtica (Corea del Sud o Japó), oceànica (Austràlia), africana (Senegal o Marroc) o de l'Amèrica del Nord (Estats Units). No cal dir que no s'ha vist mai. El Mundial de futbol només ha conegut vencedors sud-americans o del vell continent.

En aquest sentit, una altra dada reforça la idea que les forces s'equiparen edició rere edició. Respecte a Rússia 2018, els països europeus classificats per vuitens han passat de 10 a 8 (Espanya, Suïssa, Portugal, França, Països Baixos, Polònia, Anglaterra i Croàcia) mentre que la Conmebol també ha perdut un parell de representants, i ha passat de 4 a 2 (Brasil i Argentina).

Cap selecció fa el ple de victòries

Tampoc hi havia precedents d'un Mundial amb 32 seleccions en què cap de les participants aconseguís el ple de victòries. I una segona estadística de la fase de grups que evidencia la igualtat: mai el nombre d'equips invictes havia estat tan baix. A Qatar tan sols n'hi ha hagut cinc: Països Baixos, Anglaterra, Estats Units, Marroc i Croàcia.

El Mundial més atípic i polèmic també oposita per acabar sent el Mundial de les grans sorpreses.

 

 

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut