L'Edgar Prats ja pot jugar amb els seus companys del Club Atlètic Mont-roig
L'Edgar Prats ja pot jugar amb els seus companys del Club Atlètic Mont-roig
futbol

Torna a jugar Edgar Prats, el futbolista de 14 anys que la burocràcia va deixar sense fitxa

El cadet del Mont-roig va viure un temps a Dinamarca i, en tornar, la Federació Catalana de Futbol li exigia una documentació que la família no podia aportar

Redacció Esport3Actualitzat

S'ha acabat entrenar-se i no jugar amb els seus companys. Edgar Prats ha pogut tornar a jugar un partit de futbol. Tres mesos després, la situació que li impedia fer el que més li agrada ha quedat desencallada.

L'Edgar és un noi de catorze anys a qui, durant aquest temps, la burocràcia no li ha permès federar-se per jugar amb el seu equip, el cadet del Club Atlètic Mont-roig. El motiu és que la Federació Catalana de Futbol li demanava una documentació que no podia aportar.

Problemes en tornar de Dinamarca

I és que la història de l'Edgar va lligada a la de la seva família. Van marxar a viure durant una temporada a Dinamarca i, quan van tornar, no van aconseguir que la Federació activés la seva fitxa. Així ho explicava Prats a 3Cat:

"Quan vam anar a Dinamarca realment va ser molt fàcil tot, amb pocs mesos ja estava jugant amb el meu equip allà, que va ser una molt bona experiència. Però des que vam tornar tot han sigut problemes."

Segons Xavier Anguera, president del Club Atlètic Mont-roig, com que l'Edgar havia jugat amb una federació d'un altre país, "la seva fitxa s'havia de tramitar com si fos una llicència estrangera".

Edgar Prats observa l'escalfament del Mont-roig (3Cat)

I aquí és on estava el problema, ja que això implicava una sèrie de documentació que com que és una família catalana no podien aportar. "Ens apliquen una normativa que és pel control i protecció de menors", afirmava Carles Prats, pare de l'Edgar, durant la paralització de la fitxa del seu fill. 

"És una normativa que es va fer al seu dia pels clubs de futbols que fitxaven a l'estranger nens que venien sense les famílies. I ens demanen documentació com un permís de treball que com a catalans no podem presentar".

Prats, que ara espera el cas del seu fill serveixi per "corregir aquest procediment intern", va assegurar que la Federació tampoc acceptava el certificat d'empadronament que van presentar fa 14 mesos per un motiu lingüístic: "Diuen que ha de ser en castellà". Des de l'entitat els van arribar a dir que "l'Edgar no pot jugar a Catalunya i que, si ho intenta, expulsaran el club de la Lliga".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut