Simone Biles fent equilibris a l'aire
Simone Biles en una foto de l'espectacle en què participarà (EFE)
Gimnàstica

Simone Biles: "Hauria d'haver deixat la gimnàstica abans dels Jocs Olímpics de Tòquio"

Biles torna a la gimnàstica aquests dies, però com a cap de cartell de l'espectacle Gold Over America Tour (GOAT), que fa amb diverses gimnastes per les principals ciutats dels Estats Units

Redacció Esport3Actualitzat

Simone Biles ha concedit una entrevista a la cadena nord-americana NBC, on ha parlat de la seva lluita interna contra la gimnàstica i els problemes amb la figura "twisties", que va fer que hagués de renunciar a algunes proves dels Jocs Olímpics, per la desorientació que sentia a l'aire quan la duia a terme, fet que posava en perill la seva integritat física.

"No ser capaç de fer una cosa que he fet sempre i no poder-ho fer per tot el que he viscut, és una mala passada, tant que m'estimo aquest esport. No crec que ningú pugui entendre la magnitud del que estic passant, però haver aguantat tot el que he aguantat... n'estic orgullosa."

Per tot això, la gimnasta ha reconegut que hauria d'haver deixat la gimnàstica abans d'arribar als Jocs Olímpics de Tòquio del juliol passat.

"Tornaré a fer els 'twisties', però encara em fa por la gimnàstica."

La gimnasta s'ha referit també a la seva necessitat de compartir els problemes de salut mental que pateix i ha explicat que fa teràpia un cop per setmana. El seu cas se suma al de Michael Phelps, Naomi Osaka o, més recentment, el cas de la catalana de Paula Badosa.

Fa poques setmanes, Biles va haver d'afrontar el judici al metge de l'equip olímpic nord-americà Larry Nassar, que va abusar tant d'ella com de moltes de les seves companyes.

 

 

Un nou repte per a Biles

Biles torna a la gimnàstica, però ara en una fita menys perillosa. Ho fa com a cap de cartell de l'espectacle Gold Over America Tour (GOAT), que du a terme amb diverses gimnastes per les principals ciutats dels Estats Units.

El recorregut inclou xous diaris, amb què esperen omplir els pavellons de 35 localitats. Biles comparteix cartell amb algunes de les seves companyes olímpiques a Tòquio, Jordan Chiles, MyKayla Skinner, Jade Carey i Grace McCallum.

ARXIVAT A:
Simone Biles
Anar al contingut