CURSES DE MUNTANYA

Shahid, el participant de l'Olla de Núria a qui el Pirineu va canviar la vida

Entre els centenars de participants que correran la quinzena edició de l'Olla de Núria n'hi ha un, en Shahid, a qui les muntanyes del Pirineu li van canviar la vida. El seu exemple inspira joves tutelats o extutelats a qui córrer pot ajudar-los a arrelar-se a casa nostra

Shahid Ashraf va venir del Pakistan amb 17 anys. Tot i ser originari d'un dels països amb les muntanyes més altes del món, no n'havia pujat mai cap. Així que quan uns amics el van convidar a fer la Carros de Foc i es va plantar davant de l'estany de Colomina va al·lucinar. La facilitat amb què va conèixer gent, comparada amb les dificultats amb què s'havia trobat per relacionar-se a Barcelona, el va fer reflexionar.

Vaig descobrir que les relacions que fas a la muntanya són més potents. A les ciutats grans si quedes amb algú tens pressa perquè després has de fer una altra cosa.

Shahid Ashraf és l'ànima d'En Forma Inspira

En Forma Inspira

En Shahid es va enamorar dels Pirineus i va crear el projecte En Forma Inspira per replicar en altres joves la seva mateixa experiència. Menors tutelats o no tutelats amb dificultats per crear xarxa social i amb ganes de fer esport per trencar la rutina. Acompanyats de voluntaris recorren corriols de Collserola dos dies per setmana. Com l'Adil, que va arribar del Marroc fa set anys.

A mi m'agrada molt córrer, ja ho feia per la sorra de la platja, i ara vinc a la muntanya.

Voluntaris i participants del projecte corrent per Collserola

Allidu Adamu vol agafar el relleu d'en Shahid. Només té 20 anys i s'està formant per ser ell el següent referent per als nois i noies que s'apuntin a l'activitat. El fundador del projecte, amb 30 anys complerts, creu que el tutor ha de tenir una edat similar a la dels joves que hi participen.

La idea és que cada dos anys canviï el líder de projecte perquè sigui més proper als perfils dels participants.

Allidu Adamu es prepara per ser el relleu d'en Shahid al capdavant del projecte

A punt per a l'Olla de Núria

En Shahid fa 10 anys va enviar un correu a l'organització de l'UltraPirineu explicant-los que no tenia diners per pagar la inscripció però que el seu somni era córrer una cursa de muntanya. L'hi van facilitar i aquella experiència el va canviar. Des de llavors és un habitual de les curses. Per premiar la seva actitud i el projecte que abandera l'Olla de Núria li ha atorgat el dorsal solidari. La cursa es corre el mateix dia que En Forma Inspira compleix dos anys. Quina millor manera que celebrar-ho corrent entre cims?

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut