La policia local de Sant Joan Despí ha fet guàrdia a l'exterior de la Ciutat Esportiva
La policia local de Sant Joan Despí ha fet guàrdia a l'exterior de la Ciutat Esportiva (CCMA)
Barça

Presència policial a la Ciutat Esportiva del Barça per controlar els tiktokers

Després de l'incident amb Iñigo Martínez, dues patrulles de la policia local de Sant Joan Despí vigilen l'entrada i sortida de l'entrenament

Redacció Esport3Actualitzat

Dues patrulles de la policial local de Sant Joan Despí han vigilat aquest dimecres l'entrada i sortida de la Ciutat Esportiva del Barça. L'incident del defensa blaugrana Iñigo Martínez amb un grup de tiktokers al voltant de la Ciutat Esportiva aquest dilluns ha fet moure el club i ha propiciat la presència de la Guàrdia Urbana.

Era el primer entrenament del Barça després de l'incident del defensa amb un tiktoker, a qui recriminava que l'insultés. Això ha portat a prevenir un nou episodi i la policial municipal de Sant Joan Despí ha estat fent guàrdia a la primera rotonda, on entren i surten els jugadors des de la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

De fet, durant un temps, el club blaugrana no publicava l'horari dels entrenaments de l'equip per evitar la concentració d'aquest tipus d'aficionats als voltants de les instal·lacions del club.

Des del Barça, es ressalta que en qualsevol incident que es produeixi a la via pública amb jugadors, un cop ja han abandonat les instal·lacions i circulen amb el seu vehicle, el servei de seguretat privada del club no hi pot intervenir de manera directa perquè les competències d'actuació corresponen a la policia local i/o als Mossos d'Esquadra, depenent del tipus d'incident.

En aquest sentit, el departament de Seguretat del Futbol Club Barcelona es coordina de manera permanent amb els cossos de seguretat competents (local i Mossos), amb un flux continu d'informació orientat a comunicar els incidents que es produeixin i intentar minimitzar els riscos associats. És el que ha passat aquest dimecres amb la presència de la policia a l'exterior de la Ciutat Esportiva.

A més, des del Barça es fan xerrades periòdiques als jugadors del primer equip per explicar-los què pot passar si s'aturen a signar autògrafs fora de les instal·lacions del club. D'una banda, perquè es consideren situacions de perill per acumulació de gent a la via pública i, de l'altra, per no caure en possibles provocacions, pel dany reputacional que pot suposar per al jugador i per al club.

L'incident amb Iñigo Martínez és el més recent, però no l'únic d'aquestes característiques que s'ha produït els últims anys entre futbolistes i aquest perfil d'aficionats, molts d'ells tiktokers (creadors de contingut de la xarxa social TikTok).

Anteriorment, n'havien estat protagonistes Robert Lewandowski, a qui li van robar un rellotge, Leo Messi, Samuel Umtiti, Gerard Piqué, Jordi Alba i Ez Abde.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

Anar al contingut