barça

Polèmica presència d'aficionats del Porto entre l'afició blaugrana de Montjuïc

Cancelo, format al planter del Benfica, dedica el seu gol als fans dels dracs que s'han desplaçat a Barcelona

Redacció Esport3Actualitzat

El gol del Porto al minut 30 no ha congelat tot l'estadi de Montjuïc. La zona reservada a l'afició visitant, formada per 2.700 portuguesos, ha esclatat d'alegria. Però no ha estat l'únic sector del camp que ha celebrat el gol de l'altre Pepê. Un nombrós grup de fans dels dracs presents a la primera graderia de lateral, més d'un centenar, s'han aixecat voleiant al vent les bufandes del Porto.

Seria el més normal en el context d'un partit de futbol si no fos perquè el Barça va recordar dilluns, a través d'un comunicat que segueix estant al web del club, que aplicaria el Protocol de seguretat i control de l'afició rival. El pla condensa les mesures vigents, tant pels partits d'alt risc, com els de competició europea, pensades per evitar un altre "cas Eintracht".

Algunes d'elles, activades ja la temporada passada al Camp Nou, podrien haver estat vulnerades veient les imatges. Per exemple, el protocol especifica que "els aficionats del Porto no podran estar fora de la zona assignada als seguidors de l'equip rival" i deixa clara la "prohibició de lluir vestimenta o roba identificadora de l'equip rival del FC Barcelona", a excepció de la zona reservada a l'afició contrària.

Hipòtesis d'una estranya presència

El públic del Porto amb simbologia dels seus només podia accedir per l'accés 10. Una hipòtesi és que els protagonistes dels vídeos que circulen per les xarxes, doncs, hagin aconseguit entrades destinades als aficionats i aficionades del FC Barcelona. L'altra, és que fossin un grup amb permís especial del Barça per ocupar aquestes localitats.

S'havia dit que més de 3.000 lusitans viatjaven sense tiquet. Sembla que no eren tants.

Cancelo es reivindica davant de compatriotes

A Joao Cancelo no li ha fet gràcia estar acompanyat de tants dracs. El futbolista format al planter del Benfica els ha dedicat la seva furiosa celebració del gol de l'empat.

Resum del Barça - Porto (2-1)

Anar al contingut