Els Joaos rellancen el Barça cap als vuitens de la Champions (2-1)

Un gol de Cancelo i un altre de Joao Félix han neutralitzat la diana inicial de Pepe, per al Porto. Amb la classificació assegurada, els blaugrana tenen el liderat a la butxaca.

• Classificats per a vuitens de final, i virtualment com a primers. Només una carambola gairebé impensable en l'última jornada deixaria el Barça sense la primera plaça del grup H. Contra el Porto, els dos Joaos han comandat la reacció blaugrana i han certificat una victòria (2-1) que, de retruc, ha aplacat les crítiques dels últims dies.
  • Xavi ha apostat per un onze de gala, amb la tornada de Gündogan i Joao Félix, per exemple, a l'equip titular. Cancelo ha ocupat el lateral esquerre de la defensa, mentre que Araujo ha actuat de lateral dret.
  • El primer avís blaugrana no s'ha fet esperar. En el minut 8, Raphinha ho ha provat des de fora de l'àrea i ha obligat a intervenir el porter visitant, Diogo Costa. Més tard, Joao Félix ha culminat una contra amb una rematada al lateral de la xarxa.
  • El Porto ha trigat a reaccionar. Ho ha fet, primer, per mitjà de Tahremi. Li han anul·lat un gol per fora de joc, en el minut 26. També ha tingut una oportunitat clara Galeno, però ha topat amb Iñaki Peña.
Araujo, tocat després del gol de Pepe (EFE)
  • Poc després, el mateix Galeno l'ha tornat a posar a prova i l'alacantí, titular per la lesió de Ter Stegen, ha exhibit reflexos. El refús, però, ha acabat als peus de Pepe, que no ha perdonat. El Porto se sentia més còmode al camp, i ha tingut la recompensa del 0 a un.
  • Com a mínim, la rèplica del Barça ha estat immediata. L'empat ha arribat només dos minuts més tard. Cancelo, arrencant des de la banda, s'ha desempallegat de Joao Mario i ha superat Diogo Costa amb un xut creuat. Xavi i tot l'estadi Olímpic han pogut respirar alleujats. Cancelo, que ha acabat amb una sobrecàrrega als isquiotibials, ha estat escollit MVP.
Cancelo ha comandat la reacció del Barça (EFE)
  • El gol del portuguès ha donat ales al Barça en el tram final del primer temps. Raphinha i Joao Félix han perdonat dues ocasions clares per capgirar el marcador. Però, a l'altra àrea, també ha estat providencial Iñaki Peña després d'una rematada de Varela. L'ha enviat a córner amb la punta dels dits.
  • El Barça no ha tingut miraments en l'arrencada del segon temps. Joao Félix ha deixat clares les intencions dels blaugranes amb un xut al travesser quan només s'havien jugat deu segons. I, en el minut 57, després de combinar amb el seu paisà Joao Cancelo, ha completat la remuntada.
  • Tant Joao Félix com Joao Cancelo, tocat, han estat substituïts. I tots dos han rebut l'ovació del públic. S'hauria pogut sumar a la festa Raphinha, després d'una xilena que no ha acabat en gol per la intervenció de Diogo Costa.