Futbol

Pochettino: "Ni els meus fills ni la meva dona m'haguessin deixat fitxar pel Barça"

L'entrenador argentí considera que els seus forts llaços amb l'Espanyol fan "impossible" que mai acabi entrenant el rival de la ciutat

Redacció Esport3Actualitzat

Aprofitant que passa les vacances a Barcelona, Mauricio Pochettino ha visitat el plató del programa "Vaques sagrades" d'Esport3. A banda de repassar l'última i moguda temporada al capdavant del PSG, el tècnic ha matisat l'interès del FC Barcelona per contractar-lo just després d'acomiadar Ernesto Valverde. Per a ell, "mai va tenir" aquesta opció.

Jo conec Bartomeu des de fa molts anys perquè portàvem els nens a la mateixa escola, no era ni a la directiva del Barça. Després m'he trobat amb ell al Turó Park, a Sarrià, i amb Ramon Planes també... és normal que m'associïn a aquestes coses però no vaig tenir mai l'opció de ser entrenador del Barça.

Era el gener del 2020 i el club que presidia aleshores Josep Maria Bartomeu es va decantar per Quique Setién. Pochettino es trobava sense equip. No obstant, per l'argentí hi ha qüestions sentimentals que feien "impossible" el seu aterratge al Camp Nou:

Ni els meus fills ni la meva dona m'haurien deixat, i tinc uns llaços tan forts amb l'Espanyol que seria impossible. No vull ser demagògic, però el Barça té tantes opcions de trobar figures que s'associïn a la idiosincràsia del barcelonisme que crec que jo no tinc res amb les idees del club. Soc perico i les meves idees són les de l'Espanyol.

"El PSG està desesperat per guanyar la Champions"

L'exentrenador blanc-i-blau comanda ara un equip de superestrelles a qui sempre s'exigeixen les fites més altes. De totes maneres, tal com va fer José Mourinho en el seu dia alertant que l'obsessió no és bona companya de viatge si es desitja guanyar el trofeu europeu, Pochettino ha advertit dels riscos de la impaciència:

El PSG està desesperat per guanyar la Champions. L'objectiu és guanyar-la i és normal que es generin "tempestes", però ho vam revertir guanyant la Lliga igual que el City la va guanyar a Anglaterra. Amb les expectatives i el vestidor que tenim, ha estat un aprenentatge continu. Vam estar a un pas d'eliminar el Madrid, igual que el Chelsea, el City i el Liverpool. Hem guanyat el mateix que Ancelotti, Blanc... altres entrenadors. Però hi ha molta impaciència al club. Crec que es buscarà la fórmula d'entesa perquè jugadors, cos tècnic i directiva puguem anar tots a una.

Sobre l'interès de l'entitat parisenca de fitxar un blaugrana que queda lliure a final de mes com Ousmane Dembélé, el tècnic de 50 anys detecta que la situació del jugador és "propícia" per a la seva contractació:

És francès, la situació és propícia, el pot fitxar qualsevol club gran... és un gran jugador que ha explotat aquesta temporada, té una gran qualitat i pel seu perfil el PSG hi podria estar interessat, però no dic que estigui a l'agenda.

Finalment, ha qualificat positivament la temporada de Leo Messi malgrat les irregulars sensacions que ha deixat l'astre, de qui ha dit que no s'ha d'adaptar a l'equip, sinó al contrari, l'equip s'ha d'adaptar a ell.  

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut