Per què Laporta va fer volar una safata amb canapès a la llotja del Barça a Montjuïc
Joan Laporta, en una imatge recent (Reuters)
Barça

Per què Laporta va fer volar una safata amb canapès a la llotja del Barça a Montjuïc

L'escridassada d'un grup d'aficionats contra Laporta i la directiva va desencadenar l'incident

Redacció Esport3Actualitzat

Com tots els culers, Joan Laporta va acabar molt enfadat amb l'empat del Barça aquest diumenge a Montjuïc contra el Granada. La notícia del postpartit va ser una escena de tensió del president a la llotja de l'Estadi Olímpic. Es va veure Laporta cridar i llançar una safata de canapès, tal com va avançar Catalunya Ràdio, i aquest dilluns s'han aclarit tots els motius de l'empipada del president.

El detonant de l'enuig de Laporta no va ser ni la fragilitat defensiva de l'equip, ni la poca capacitat de reacció de Xavi, ni la situació de l'equip, per bé que tot això, com és evident, va sumar tensió a la llotja de Montjuïc. Segons el "Tot costa", va ser un incident que es va produir als últims minuts de partit.

Alguns aficionats es van dirigir cap a la llotja i van començar a cridar consignes contra el president i la directiva: "Laporta dimissió", "Vergonya", o "Marxeu", entre d'altres.

Alguna d'aquestes persones es va acostar molt a la llotja, fins a pràcticament el límit de la zona VIP, en una de les baranes. Des d'aquí, hauria insultat i criticat Joan Laporta. Entre cinc i set minuts d'escridassada contra el president, en un context de silenci a Montjuïc. Un estadi silenciós a l'últim tram de partit que va potenciar la incomoditat de l'escena a la llotja.

Al costat de les baranes hi ha membres de seguretat i el president va considerar que aquests agents haurien pogut fer alguna cosa més amb el comportament d'aquests aficionats.

Quan Laporta va entrar a la sala, els critsinsults del president haurien estat enfocats cap a l'actuació de seguretat a la llotja, per no haver evitat l'escena viscuda uns minuts abans.


Minuts després, en roda de premsa, Xavi va assegurar que Laporta va baixar, com sempre, al vestidor i es va mostrar "positiu".

Tot i això, segons el mateix tècnic de Terrassa, la Lliga es posa molt difícil per al Barça. Creix una impotència que va sumar tibantor a la llotja.

Tensió a la comissió esportiva

A aquest incident s'hi suma la tensió a la mateixa reunió de la comissió esportiva en acabar el partit. Segons ha explicat Xavi Valls en exclusiva a l'"Onze", un directiu va abandonar la reunió visiblement enfadat. 


Es tracta d'Enric Masip, a qui haurien cridat l'atenció per l'enuig que estava mostrant per la situació de l'equip. Una reunió amb Deco, Laporta, Echevarría, Joan Soler i Rafa Yuste.

Laporta, Masip i Yuste en una imatge d'arxiu (EFE)
ARXIVAT A:
Laporta
Anar al contingut