Paula Badosa va reaparèixer aquest gener amb derrota (Europa Press)
Paula Badosa va reaparèixer aquest gener amb derrota (Europa Press)
Tenis

Paula Badosa se sincera: "No m'agrada veure'm així, però ho he d'acceptar"

La tenista catalana torna a disputar l'Open d'Austràlia després de dos anys d'absència amb l'objectiu de recuperar sensacions

Redacció Esport3Actualitzat

Després de dos anys d'absència, Paula Badosa tornarà a participar en el que és el primer Grand Slam de la temporada de tenis.

La catalana, actualment número 74 del rànquing WTA, tornarà aquest dilluns a les pistes davant la nord-americana Taylor Townsend després d'haver superat una lesió a l'esquena que arrossegava des de Wimbledon i que li va impedir participar en el passat US Open, l'últim gran torneig del circuit de la temporada passada.

Badosa, que va reaparèixer aquest gener a Adelaide amb derrota, s'ha mostrat "molt contenta" de tornar a participar a Melbourne, però ha dit que encara necessita "començar a sentir-se al 100%" per tornar al seu millor nivell.

"Estic emocionada per tornar. L'any passat va ser molt dur i vaig haver de retirar-me. Després d'un parell d'anys, torno a Melbourne, un dels meus llocs preferits per competir. Tinc bons records de fa un parell d'anys. La meva esquena està curada. Òbviament encara necessito temps per començar a sentir-me al 100%. Ho estic aconseguint, però portava 7 mesos al sofà. De cop, tornar a jugar al màxim nivell és un procés que voldrà temps, però estic preparada."

Paula Badosa, en una compareixença pública de finals de 2023 (Europa Press)

"No m'agrada veure'm així, però ho he d'acceptar"

Pel que fa al seu retorn, la catalana ha posat èmfasi en el treball en l'aspecte mental. Ha reconegut estar treballant "diàriament" la mentalitat competitiva de cara a la seva tornada a les pistes després de la lesió.

"Sincerament, l'aspecte mental és una cosa en què estic treballant diàriament. És difícil, perquè soc molt competitiva i m'he vist al nivell més alt. Hi ha dies millors i pitjors, però no m'agrada veure'm així. No em queda cap més remei que acceptar-ho."

"Suposo que encara m'estic recuperant del pitjor moment de la temporada. Ara que he de competir, m'agradaria no estar on estic ara al rànquing. Em costa d'assimilar, al veure-ho. Soc una persona competitiva i orgullosa, i potser no ho passo tan bé al veure'm en aquesta situació."

París i altres desitjos per 2024

De cara a aquesta nova temporada, Paula Badosa s'ha proposat dos desitjos: que les lesions la respectin i la seva presència als Jocs Olímpics de París.

"Espero no tenir cap lesió, estar sana, tornar a sentir-me competitiva. Això és el que sempre demano. Crec que quan torni a estar sana físicament i mentalment, el meu nivell de tenis serà força bo."

"El Roland Garros és el torneig que sempre he tingut entre cella i cella. És el meu torneig preferit. M'agrada molt jugar en terra batuda i ser-hi és una cosa que em faria molta il·lusió."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paula Badosa (@paulabadosa)

Anar al contingut