El trofeu rebut com a campiones de l'Europeu 2023 (esquerra) i l'entregat als campions el passat estiu (dreta)
Hoquei patins

Era fals el trofeu que van entregar a Espanya com a campiones d'Europa

La copa que va enviar la Federació Europea no va arribar a temps i van haver-ne de comprar un altre de diferent a corre cuita

Nyap en l'entrega de premis a les campiones de l'Europeu femení d'hoquei patins que s'ha disputat a Olot. El trofeu que la Federació Europea va entregar a les capitanes d'Espanya, Anna Casaramona i Laura Puigdueta, era fals.

La intrahistòria de la rocambolesca situació s'explica per la demora del trofeu autèntic. Com que la copa enviada pels organitzadors de la competició no va arribar a temps, van haver-ne de comprar un altre a corre cuita. La van adquirir a Barcelona el passat dijous.

El problema que aguditza la solució d'emergència empresa és l'escassa semblança que el trofeu "fake" guarda amb l'oficial, el mateix que el combinat masculí va aixecar el passat estiu. Si l'entregada dissabte era una copa alta i prima, la bona és un trofeu més ample decorat amb unes nanses que formen dues línies corbes, com es pot observar a la comparació que il·lustra la foto destacada.

El guardó oficial també apareixia dibuixat al rètol de "Winners" on les jugadores del combinat estatal, que es desconeix si van ser conscients de l'intercanvi en tractar-se d'un nou redisseny, es van fotografiar exultants. Amb tot, l'embolic no els va aigualir una celebració --la setena consecutiva-- que es van guanyar amb tot mereixement i després de guanyar 4-0 a la final versus Portugal.